Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Βόρεια Κορέα | Το γκολ που πίκρανε τον Κιμ Γιονγκ Ουν (video)




Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας μόνο χαρούμενος δεν είναι με τα κατορθώματα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος. Θριαμβευτικά αποσπάσματα θα παιχτούν στην "ιδιάζουσα" χώρα.



Η εμφάνιση των παικτών στον αγώνα με την Σαουδική Αραβία παίρνει βαθμό υπό του μηδενός. Η Βόρεια Κορέα μπορεί να προηγήθηκε, όμως, στη συνέχεια δέχτηκε τέσσερα γκολ από την χώρα της Μέσης Ανατολής.



Ειδικά, το τρίτο γκολ μόνο δυσφήμιση προκαλεί στον Κιμ Γιονγκ Ουν μιας και το λάθος της άμυνας ήταν τραγικότατο. Σίγουρα το γκολ δεν θα γίνει γνωστό στον λαό της Βόρειας Κορέας. Κάτι ανάλογο είχε γίνει και στο Μουντιάλ του 2010, στο παιχνίδι των βορειοκορεατών με την Βραζιλία.

Μοναδικός χορηγός ο Κιμ Γιονγκ Ουν


Το ποδόσφαιρο της Βόρειας Κορέας χρειάζεται οπωσδήποτε δουλειά μιας και το πέναλτι του 4-1 προκαλεί επίσης πολύ γέλιο.



Το Ασιατικό Κύπελλο 2015 πέρα από ποδοσφαιρικά παιχνίδια, υποθάλπει και αρκετές πολιτικές ίντριγκες. Σαουδική Αραβία και Βόρεια Κορέα αντιπροσώπευαν δύο άκρα, με τους νικητές να μην παίρνουν απλά τρεις βαθμούς.




Στο συγκεκριμένο παιχνίδι υπήρχαν και οπαδοί της Βόρειας Κορέας που είχαν σχηματίσει κερκίδα. Πιθανότατα να ήταν απεσταλμένοι του Κιμ Γιονγκ Ουν για μια καλύτερη γνώμη του κόσμου αναφορικά με όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του κομμουνιστικού κράτους. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου