Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ατλέτικο Μαδρίτης | 2014/2015, μια σεζόν άι στο διάολο




Σαν χάρτινος πύργος έπεσαν τα περσινά κατορθώματα της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η άριστη σχέση με το πέταλο είναι παρελθόν, η ομάδα δεν έχει μέταλλο και μιλάμε επισήμως για "ξεφούσκωμα" της ομάδας.



Οι μεταγραφές του καλοκαιριού αποδείχτηκαν εντελώς λανθασμένες και αν ο Θουμπιθαρέτα φταίει στην Μπαρτσελόνα, τότε οι οπαδοί της Ατλέτικο τί να πουν; Ραούλ Χιμένεθ, Τσέρσι και Ομπλάκ δεν βοήθησαν τους ροχιμπλάνκος, πράγμα που φέρνει και τις ανάλογες επιπτώσεις. Ήδη ο Τσέτσι αποτελεί "ξένο σώμα" μιας και μετά από ένα εξάμηνο δόθηκε δανεικός στην Μίλαν.


Το ματς με τον Ολυμπιακό ήταν καταστροφικό για την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε. Το στραπάτσο των τριών γκολ στο Καραϊσκάκης έκανε μεγαλύτερη ζημιά στην Ατλέτικο από ό,τι έγινε αντιληπτό στην Ελλάδα. Η βαριά ήττα προκάλεσε νεύρα στον αργεντίνο προπονητή που "τελείωσε" τους Μάριο Σουάρεθ και Μιράντα. Ο Χοσέ Μαρία Χιμένεθ φαίνεται πως πλέον είναι ο αντικαταστάτης του βραζιλιάνου.


Παράλληλα, η κακή αρχή όσον αφορά τους οπαδούς ξεκίνησε από την Ελλάδα καθώς οι έλληνες φανς αντιμετωπίστηκαν με τον χειρότερο τρόπο από την αποστολή της Ατλέτικο Μαδρίτης στο ξενοδοχείο Intercontinental. Σίγουρα έχασαν κάθε συμπάθεια που είχαν προηγουμένως κερδίσει στο χορτάρι.



Το γκολ του Λουτσιάνο Βιέτο έφερε αναταραχή στο Βιθέντε Καλδερόν. Η Βιγιαρεάλ νίκησε 0-1 την Ατλέτικο Μαδρίτης, μια εντός έδρας ήττα που είχε να συμβεί για πολύ, πολύ καιρό. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, η κερκίδα των ροχιμπλάνκος ήταν χωρισμένη σε δύο στρατόπεδα, με το πέταλο να βρίσκεται στην μία πλευρά και τους υπόλοιπους οπαδούς απέναντι.



Λόγος ήταν η πρόσφατη δολοφονία του Τζίμι, σκληροπυρηνικού οπαδού της Ντεπορτίβο λα Κορούνια. Ο πρόεδρος Θερέθο έκρινε πως οι φανατικοί πρέπει να είναι ανεπιθύμητοι στο γήπεδο. Η είσοδός τους στο Βιθέντε Καλδερόν θα γινόταν κάτω από δρακόντεια μέτρα, αλλοιώνοντας βασικά χαρακατηριστικά της Φρέντε Ατλέτικο.



Η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν βγάζει το μέταλλο που την οδήγησε στην κατάκτηση της Λα Λίγκα και στην διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η πρόκρισή της στην επόμενη φάση της ευρωπαϊκής διοργάνωσης πέρασε από χίλια κύματα ενώ η εικόνα της στο ντέρμπι με την Μπαρτσελόνα (11/1/2015) δεν ικανοποίησε και ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη με την απόδοσή της πέρσι.



Στόχος της Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η διασφάλιση της τρίτης θέσης στο πρωτάθλημα. Αν ο Σιμεόνε πέρσι μπλόφαρε, φέτος είναι η πικρή αλήθεια για τους οπαδούς της ομάδας. Το ερχόμενο καλοκαίρι δεν θα περιλαμβάνει πολλούς πανηγυρισμούς στο άγαλμα του Ποσειδώνα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου