Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας όπως Τσόλο Σιμεόνε και "βήμα-βήμα". Εκλογές - Λα Λίγκα



Η τελευταία διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ φανέρωσε την πετυχημένη συνταγή της Ατλέτικο Μαδρίτης. Αποκρυπτόμενος λαϊκισμός με στόχο την συμπαράσταση του "δήμου" στην επίτευξη στόχων.




Το μότο του Τσόλο Σιμεόνε είναι το γνωστό "βήμα - βήμα", μια φράση που κέρδισε την συμπάθεια τον ισπανών οπαδών και υιοθετήθηκε αργότερα από άλλους προπονητές της Λα Λίγκα και αρκετούς παίκτες. Η συγκεκριμένη πρόταση βγάζει μια σεμνότητα, μια ήρεμη δύναμη, κάτι κοντινό στον λαό που θέλει να υποστηρίξει το "ανερχόμενο", βλέπει τον εαυτό του να καθρεπτίζεται μέσα από αυτό.

Στην πραγματικότητα, όμως, η Ατλέτικο Μαδρίτης δεν είναι "ομάδα του λαού", όπως συχνά δηλώνει ο προπονητής των ροχιμπλάνκος. "Αλμυρές" τιμές εισιτηρίων (άνω των 30 ευρώ) ενώ η σχέση του Σιμεόνε με τους οπαδούς δεν είναι η "οικογενειακή" που περνάει μέσα από τις συνεντεύξεις Τύπου. Αυτό φαίνεται τόσο μετά την λήξη των αγώνων όσο και στο προπονητικό της Ατλέτικο Μαδρίτης με τον Σιμεόνε άλλα να λέει και άλλα να δείχνει στις κατ' ιδίαν επαφές.




Η "υποκριτική" του Σιμεόνε κέρδισε τον κόσμο και το ίδιο επιχειρεί ο Αλέξης Τσίπρας. Πιθανότατα, η επίσκεψη του αρχηγού του Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, να ήταν αρκετή για τον σύμμαχό του που την τελευταία μέρα έδειξε ταπεινότητα σε αντίθεση με τις προηγούμενες τυμπανοκρουσίες. Πιο αναλυτικά, δήλωσε "μάχη ψήφο - ψήφο και σπίτι - σπίτι", που αντιστοιχεί στην πολιτική με το παιχνίδι στο ποδόσφαιρο. 

Το τελευταίο δείγμα του Αλέξη Τσίπρα παρουσιάζει τεράστιες ομοιότητες με την τακτική του Σιμεόνε. Ο δεύτερος πήρε το πρωτάθλημα, ο Τσίπρας θα πάρει τις εκλογές; 

Και ο Σαμαράς στο ίδιο μοτίβο που σήμερα ανέφερε και εκείνος με την σειρά του την φράση "βήμα - βήμα", που φαίνεται πως αποτελεί "ψωμοτύρι", ή καλύτερα παντεσπάνι...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου