Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Ρεάλ Μαδρίτης | Δίκαια στον Ρονάλντο η Χρυσή Μπάλα



Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποτελούσε την φωτεινότερη υποψηφιότητα στην τριάδα με Μέσι και Νόιερ. Η κατάκτηση τεσσάρων τίτλων τον φέρνει στην κορυφή του 2014.



Η απογοητευτική χρονιά της Μπαρτσελόνα άνοιξε την πόρτα στον Ρονάλντο για έναν "υγιή περίπατο". Οι καταλανοί δεν κέρδισαν κανέναν τίτλο την αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Η ομάδα του Τάτα Μαρτίνο κυνήγησε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όμως, είδε την Ατλέτικο να βγαίνει πρώτη μέσα στο Καμπ Νου. 

Η Αργεντινή του Μέσι έφτασε στον τελικό του Μουντιάλ και αυτό ήταν ένα σημαντικό επιχείρημα για την υποψηφιότητα του "10". Ωστόσο, το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη που κέρδισε στην Βραζιλία ήταν "αρκετό", προκαλώντας ένα σκάνδαλο μεγατόνων το προηγούμενο καλοκαίρι.



Ο Νόιερ ξεχώρισε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 τόσο για τις επιδόσεις του στο τέρμα όσο και για τις ικανότητές του εκτός μεγάλης περιοχής. Η κατάκτηση του Μουντιάλ "έπρεπε" να φέρει έναν γερμανό στο κόκκινο χαλί, ανάλογη κατάσταση με την περσινή υποψηφιότητα του Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου).

Ο Ρονάλντο των τεσσάρων τίτλων δίκαια παίρνει σπίτι του την τρίτη Χρυσή Μπάλα. Ειδικά, τα δύο "βουνά" και πιο συγκεκριμένα το Τσάμπιονς Λιγκ και το Ισπανικό Κύπελλο έκαναν το 2014 να μοιάζει λαμπρό όσον αφορά την περίπτωση του CR7. Παράλληλα, προσέθεσε το Σούπερκαπ ενώ "έκλεισε" την χρονιά με τον Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων που διεξήχθη στο Μαρόκο.



Ο Ρονάλντο μπαίνει στην "παρέα" των Κρόιφ, Φαν Μπάστεν και Πλατινί. Στόχος του είναι, όπως δήλωσε, "να ξεπεράσει τον Μέσι".






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου