Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Crash test: Φελίπε Σαντάνα (Ολυμπιακός) ή Ρικάρντο Κόστα (ΠΑΟΚ);



Σύγκριση ανάμεσα στους δύο πορτογαλόφωνους αμυντικούς που ήρθαν να ταράξουν τα ελληνικά ύδατα. Μόνο ο ένας θα χαμογελάσει στο φινάλε του πρωταθλήματος.



Ηλικία: Ο Φελίπε Σαντάνα είναι πέντε χρόνια μικρότερος από τον Ρικάρντο Κόστα που έχει πατήσει τα 33. Σχεδόν ένα δημοτικό χωρίζει ηλικιακά τους δύο παίκτες με τον βραζιλιάνο να έρχεται στην Ελλάδα σε πιο παραγωγική φάση.

Εμπειρία: Ο Ρικάρντο Κόστα συνεργάστηκε με Μοουρίνιο, πήρε αμέτρητους τίτλους και υπήρξε αρχηγός της  Βαλένθια. Συνυπήρξε στο κέντρο της άμυνας με τον Ζέρεμι Μαθιέ της Μπαρτσελόνα ενώ διδάχτηκε τα μυστικά από τον Ζορζ Κόστα. Ο Σαντάνα αποτέλεσε την τρίτη λύση στην άμυνα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, μετά από Χούμελς και Σούμποτιτς. 

Ο πορτογάλος αμυντικός έχει φορέσει 22 φορές το εθνόσημο της χώρας του που βέβαια είναι και πιο "προσιτή" από την Βραζιλία. Πάντως, με διαφορά Ρικάρντο Κόστα στην κατηγορία.

Αθλητής: Οι σωματικές ικανότητες του Φελίπε Σαντάνα συγκρίνονται με ελάχιστους στην Σούπερλιγκα. Ο Ρικάρντο Κόστα δεν φέρει τον τίτλο του "βράχου", όπως στην περίπτωση του βραζιλιάνου, όμως, το μυαλό του καλύπτει πολλά μέτρα και προνοεί πριν υπάρξουν μονομαχίες. 

Φελίπε Σαντάνα και Ρικάρντο Κόστα έχουν χτυπηθεί αλύπητα από τραυματισμούς με τον πρώην παίκτη της Βαλένθια να τελειώνει άδοξα την καριέρα του στην Ισπανία ενώ τον βραζιλιάνο να έχει λίγα λεπτά συμμετοχής στην φετινή Σάλκε.

Η εμπειρία και η διαχρονικότητα του Ρικάρντο Κόστα του δίνουν σαφές αβαντάζ απέναντι στον Φελίπε Σαντάνα, που αν και μικρότερος, έρχεται δεύτερος στην σύγκριση που αφορά τις δύο μεταγραφές. Πρέπει να αποδείξει!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου