Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Κόπα Άφρικα 2015 | Οι κλήσεις από την Superleague



Το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών 2015 θα φέρει και άρωμα Ελλάδος μιας και δεν είναι λίγοι οι συμμετέχοντες που παίζουν ή αγωνίστηκαν στην χώρα μας. Η κλήση του Ντιγκά ξεχωρίζει ανάμεσα στην «ελληνική» λίστα της διοργάνωσης. 




Είναι δεδομένο πως ο κονγκολέζος θα χάσει δύο ματς του Ολυμπιακού (κόντρα σε Παναιτωλικό και ΟΦΗ) ενώ πιθανότατα θα λείψει και από την εκτός έδρας αποστολή με την Βέροια.




Επιπρόσθετα, στην διοργάνωση θα συμμετάσχει ο Ουσμάν Κουλιμπαλί του Πλατανιά. Ο αμυντικός των κρητικών θα φορέσει το εθνόσημο του Μάλι και κατ’επέκταση θα αποτελέσει συμπαίκτη του Σεϊντού Κεϊτά της Ρόμα. Με τους «αετούς» θα αγωνιστεί και ο Σαμπού Γιαταμπαρέ, που παίζει δανεικός στην Γκινγκάμπ από τον Ολυμπιακό. 




Αναντικατάστατος αναμένεται να είναι και ο Γιάγια Τουρέ, πρώην μέσος των ερυθρολεύκων, που τίμησε με την παρουσία του το ελληνικό πρωτάθλημα. Το αστέρι της Μάντσεστερ Σίτι θα φοράει το περιβραχιόνιο των «ελεφάντων» μετά από την αποχώρηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Στην προεπιλογή της Ακτής Ελεφαντοστού ήταν και ο Τιέ Μπι του Αστέρα Τρίπολης, μια άκρως τιμητική διάκριση για έναν 20χρονο ποδοσφαιριστή.




Στο «αδύναμο» ρόστερ της Νότιας Αφρικής συμπεριλήφθηκε ο Μπέρναρντ Πάρκερ, που αγωνίστηκε για ένα εξάμηνο στον Πανσερραϊκό. Στυλοβάτης της χώρας στο Μουντιάλ 2010. 

Στην Αλγερία θα γίνει «ντέρμπι αιωνίων» μιας και στην αποστολή των «αλεπούδων» συμπεριλήφθηκαν οι Καρλ Μετζανί και Μεχντί Αμπέιντ, πρώην παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αντίστοιχα.

Την μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί η κλήση του Ράντι, παίκτη του Ηρακλή Ψαχνών. Μάλιστα, αποτελεί την δεύτερη ευκαιρία του 27χρονου μιας και είχε εκπροσωπήσει την Ισημερινή Γουϊνέα και στο Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών του 2012.




Διαχρονικά το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών περιλαμβάνει “τιτανομαχίες”, ταλέντα του κοντινού μέλλοντος και πολλά απρόοπτα, συνιστώσες που κρίνουν επιβεβλημένη την παρακολούθηση της διοργάνωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου