Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΟΚ | Με την αφίσα του Κάτσε ονειρεύονται οι αλβανοί μετανάστες



Η δεύτερη γενιά αλβανών μεταναστών βλέπει μέσα από το πρόσωπο του Κάτσε την επιτυχία στην Ελλάδα. Καλή αγωνιστική παρουσία και επικερδές όνομα στην ασπρόμαυρη μπουτίκ.



Ο Εργκίς Κάτσε δεν είναι μια συνηθισμένη περίπτωση αναφορικά με το ρόστερ του ΠΑΟΚ. Αντιπροσωπεύει την αλβανική μειονότητα στην Ελλάδα μιας και είναι ο πιο δημοφιλής παίκτης από την γειτονική χώρα. Ο Άντι Λίλα ξεχώριζε επίσης σαν περίπτωση, όμως, ο Κάτσε είναι ο no1 στην κατηγορία.

Ο μέσος του ΠΑΟΚ αποδεικνύει μέσα από την καριέρα του πως τίποτα δεν είναι απίθανο αν το προσπαθήσεις. Ο δρόμος του δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα μιας και χρειάστηκε να αγωνιστεί στην Αναγέννηση Επανομής για να του δοθούν αργότερα ευκαιρίες στον ΠΑΟΚ.



Συνεχώς η απόδοσή του στο χορτάρι βελτιώνεται και πιθανώς να πουληθεί το καλοκαίρι για ένα καλό χρηματικό ποσό. Μεγάλο ρόλο θα παίξει η επίτευξη ή όχι του στόχου που λέγεται πρωτάθλημα καθώς και οι συμμετοχές του με την εθνική Αλβανίας. Το σκάνδαλο που είχε προκαλέσει ο Κάτσε ανήκει στο παρελθόν, κάτι που με βάση το πέρασμα του χρόνου δικαιώνει τον ΠΑΟΚ και κυρίως τα ταμεία του.

Όπως συμβαίνει και στην Ισπανία, η αγορά παικτών από χώρες μεταναστών κάνει τις ομάδες περισσότερο συμπαθείς. Τέτοιου είδους ποδοσφαιριστές αποτελούν λαϊκά είδωλα για τον κόσμο που αισθάνεται ισονομία και διάθεση για καταξίωση στο κράτος προορισμού του, στο μέρος στο οποίο ζει. Πρόσφατα παραδείγματα ο Χάμες Ροντρίγκεζ (Κολομβία), ο Τσιτσαρίτο (Μεξικό) και ο Κέϊλορ Νάβας (Κόστα Ρίκα) που αγωνίζονται στην Ρεάλ Μαδρίτης. Στην Μπαρτσελόνα ξεχωρίζουν τα ονόματα των Κλαούντιο Μπράβο (Χιλή) και Λουίς Σουάρεζ (Ουρουγουάη).



Αναμφίβολα, ο Εργκίς Κάτσε αποτελεί "τομή" για τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που καταφθάνουν στην Τούμπα προκειμένου να δουν αποκλειστικά τον Κάτσε μετά από την λήξη των προπονήσεων. Κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου