Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Ολυμπιακός | Μπλεγμένος στο σκάνδαλο "Luxleaks" ο Μιραλάς!




Βασικά στελέχη της εθνικής Βελγίου κατηγορούνται από τις αρχές της χώρας για φοροαπαλλαγή. Έδρα των παράνομων εταιρειών τους το μικρό Λουξεμβούργο!



Κέβιν Μιραλάς (Έβερτον), Κουρτουά, Αζάρ (Τσέλσι) και Οριτζί (Λιλ) βρίσκονται στο στόχαστρο της βελγικής αστυνομίας για διαφυγόντα κέρδη μέσα από την ίδρυση εταιρειών με βάση το Λουξεμβούργο. Στόχος των ποδοσφαιριστών ήταν η μη αποπληρωμή του 100% των φόρων, σύμφωνα με τους νόμους του Βελγίου, αλλά μόλις το 20% όπως ορίζουν οι θεσμοί στο μικρό σε έκταση Λουξεμβούργο. Πλέον, οι διεθνείς καλούνται να προβάλλουν στοιχεία ιδιοκτησίας αλλά κυρίως να αποδείξουν πως οι εταιρείες λειτουργούν κανονικά.




Το Λουξεμβούργο αποτελεί πόλο έλξης τόσο για αθλητές με μεγάλα κασέ όσο και για κολοσσιαίες εταιρείες που επιθυμούν την επίτευξη μεγαλύτερων κερδών. ΙΚΕΑ, PEPSI, AIG, Coach και Deutsche Bank περιλαμβάνονται στην λίστα των 340 πολυεκατομμυριούχων εταιρειών που δρουν "αθόρυβα" στην γερμανόφωνη χώρα από το 2002 μέχρι και σήμερα.





Ανάλογα προβλήματα με την εφορία είχαν πρόσφατα οι Ούλι Χένες, που βρίσκεται στην φυλακή με μειωμένη ποινή δύο χρόνων και τεσσάρων μηνών αλλά και ο Λιονέλ Μέσι που κατηγορήθηκε για αποστολή χρημάτων σε "παραδείσους φοροαπαλλαγής" όπως το Κουρακάο της Καραϊβικής και το Χονγκ Κονγκ. Ο άσσος της Μπαρτσελόνα κράτησε στον λογαριασμό του τα κέρδη από τα φιλανθρωπικά παιχνίδια "Ο Μέσι και οι φίλοι του κόντρα στον υπόλοιπο κόσμο", φιλικά που διοργανώθηκαν το 2012 και το 2013 σε Μεξικό, Κολομβία, Περού και Ηνωμένες Πολιτείες. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου