Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Κόπα Άφρικα 2015 | Το μεγαλύτερο ταλέντο λέγεται Ιβάν Εντού!





Ο 19χρονος Ιβάν Εντού έφτασε στην Ισημερινή Γουινέα όντας ήδη ευχαριστημένος για την κλήση του. Τελικά, όχι μόνο γράφτηκε το όνομά του στις συμμετοχές αλλά ήταν και η πιο λαμπρή αυτών.




Πολλοί περίμεναν από τον Σοφιάν Φεγκουλί να φτάσει πιο μακριά στην διοργάνωση αναφορικά με τους διεθνείς της Βαλένθια. Τελικά, την δόξα έκλεψε ο Ιβάν Σαλβαδόρ Εντού, παίκτης της Βαλένθια B που μέχρι να φορέσει το εθνόσημο ήταν άσημος στο ευρύ κοινό. Το γκολ του απέναντι στην Γκαμπόν του Ομπαμεγιάνγκ τον έφερε ξαφνικά στο προσκήνιο και στα μπλοκάκια των σκάουτς.



Εν μέσω Κόπα Άφρικα, το ραδιόφωνο της Marca "έβαλε λυτούς και δεμένους" προκειμένου να αποσπάσει ορισμένες δηλώσεις του, κάτι που κατάφερε λίγο πριν το τελευταίο παιχνίδι της Ισημερινής Γουινέας. Η συνεισφορά του Ιβάν Εντού ήταν καταλυτική για να φτάσει η διοργανώτρια στον ημιτελικό του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών. Σαφώς και η βοήθεια της διαιτησίας ήταν καταλυτική στο παιχνίδι με την Τυνησία, όμως, αυτό δεν αναιρεί την αξία του Ιβάν Εντού.



Βραχύσωμος εξτρέμ με τεχνική, ταχύτητα και μεγάλη αποφασιστικότητα στο χορτάρι που δεν διστάζει να κοιτάξει στα μάτια πολύ πιο έμπειρους αντιπάλους. "Διδάχτηκε" από τους Νσούε και Χαβιέρ Μπαλμπόα ενώ φαίνεται πως διακατέχεται από τεράστια διάθεση για διάκριση. Το ερχόμενο καλοκαίρι είναι κομβικής σημασίας για τον ίδιο με αρκετές ομάδες να είναι έτοιμες για πρόταση που πιθανώς να οδηγήσει σε μία καλή μεταγραφή. Καθόλου άδικο για την αποκάλυψη του Κόπα Άφρικα 2015.

Θετικές εντυπώσεις άφησαν και ο Λεβί Μαντιντά (Levy Madinda) της Γκαμπόν και ο Μπεϊλί (Eric Bailly) της Ακτής Ελεφαντοστού, δυο ταλέντα που "έρχονται". Μάλιστα, ο ιβοριανός αποκτήθηκε από την Βιγιαρεάλ και προορίζεται για αντικαταστάτης του Γκάμπριελ Παουλίστα (Άρσεναλ) στο κέντρο της άμυνας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου