Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Παναθηναϊκός | Δίκαιη ή άδικη η απόφαση για τα επεισόδια;



Το νόμισμα έχει δύο όψεις αναφορικά με την ιστορική ποινή της Superleague. Ο Παναθηναϊκός χάνει το πρωτάθλημα αλλά βάζει μία διαχωριστική γραμμή στη σχέση οπαδών - διοίκησης.

Ποιος είναι ο κύριος με το μπλε φούτερ...;




Τα οικονομικά προβλήματα του Παναθηναϊκού και ο χαρακτήρας οπαδού που διακατέχει τον πρόεδρο Αλαφούζο έφεραν την Θύρα 13 πιο κοντά στα γραφεία της ΠΑΕ από ό,τι πρέπει. Η υπερβάλλουσα φροντίδα των ανθρώπων της ομάδας για την σκληροπυρηνική κατηγορία του Παναθηναϊκού οδήγησε την κατάσταση σε αδιέξοδο. Οι γενικολογίες δεν αρέσουν σε κανέναν και έτσι παραθέτοντας παραδείγματα, το ματς του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στην Λεωφόρο αποτέλεσε τον προάγγελο όσων θα διαδραματίζονταν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Ομάδα φανατικών οπαδών είχε εισέλθει στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να επιτεθεί στους παίκτες του ΟΦΗ και να ζητήσει εξηγήσεις από τα μέλη της ομάδας. Παράλληλα, υπήρξε ένταση έξω από τα αποδυτήρια με την ασφάλεια των πρασίνων να "παρακαλάει" τους οργανωμένους προκειμένου να απομακρυνθούν. Φάνηκε ξεκάθαρα ποιος έχει το πάνω χέρι.



Η προπόνηση της Ντιναμό Μόσχας σημαδεύτηκε από κάτι εξίσου περίεργο με τους οπαδούς να μην θέλουν να φύγουν από το γήπεδο πριν ολοκληρώσουν την ανάρτηση του πανό τους στην Θύρα 13. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού αναγκάστηκαν να καταφύγουν και πάλι σε παρακαλετά για να μπορέσουν να τους βγάλουν από την Λεωφόρο καθώς η τελευταία προπόνηση του Europa League είναι αυστηρά κεκλεισμένων των θυρών. 

Το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα χειροκροτείται από την πλειονότητα των οπαδών, όμως, οι γραμμές είναι λεπτές και οι σύνδεσμοι του Παναθηναϊκού έχουν δυστυχώς πάρει τα ηνία από τον Γιάννη Αλαφούζο. Τα επεισόδια στο ντέρμπι ξεκίνησαν με τον πιο παράδοξο τρόπο όταν ο Βίτορ Περέιρα πλησίασε το "λάθος" τέρμα. Ενώ στην Θύρα 13 υπάρχουν κιγκλιδώματα και σύρματα, οι οπαδοί του Παναθηναϊκού επιτέθηκαν στον πορτογάλο προπονητή με τον πιο φυσικό τρόπο όντας κρυμμένοι κάτω από το πανό "Warzone". Όλα αυτά με την συγκατάθεση των υπευθύνων.

Επίσης, εφιαλτικό είναι το κλίμα που επικρατεί γύρω από την φυσούνα της Λεωφόρου, στις θύρες που θεωρούνται και τα επίσημα του Παναθηναϊκού. Το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν θα μπορούσε να στερηθεί παραβιάσεων όπως ρίψη μπουκαλιών και σχετικών αντικειμένων. Έγινε λόγος για καρφιά και βίδες.



Η τιμωρία του Παναθηναϊκού περιλαμβάνει τρεις χαμένους βαθμούς, 100.000 ευρώ πρόστιμο και δύο ματς κεκλεισμένων των θυρών. Το ένα εκ των δύο είναι το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Ο Παναθηναϊκός χάνει στα χαρτιά την νίκη με τον Ολυμπιακό που πλέον ξεφεύγει στη βαθμολογία της Superleague. Από πολλούς κρίνεται άδικη μία τέτοια απόφαση σε ένα τέτοιο χρονικό σημείο. Βέβαια, ίσως αποτελέσει παραδειγματική τιμωρία που θα διαπεράσει το μεδούλι όσων έκαναν ντου και πετούσαν φωτοβολίδες, αν όντως νοιάζονται για έναν Παναθηναϊκό νικητή.

Το χειρότερο σενάριο όλων είναι να υπάρξει εκδίκηση και βεντέτα μετά από την κυβερνητική τιμωρία. 




Υ.Γ. Είναι ηθικό να αφήνεις παιδιά να μπουν τζάμπα στο γήπεδο, αλλά είναι ηθική υποχρέωση να ελέγχεις τι κουβαλάνε μαζί τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου