Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

"Καλύπτω το στόμα", η ευρωπαϊκή μόδα που φέρνει ο Μανιάτης



Πολλοί απόρησαν με την αντίδραση του Γιάννη Μανιάτη στην κόκκινη κάρτα του Μπατιόν. Παρόλα αυτά, η τακτική είναι εισαγόμενη και εφευρέτης της είναι ο Κόκε της Ατλέτικο Μαδρίτης.



Η μέθοδος του να βρίζεις χωρίς να σε σταμπάρουν προέρχεται από την Ισπανία, όπου πλέον είναι ευρέως διαδεδομένη. Οι ποδοσφαιριστές της Πριμέρα Ντιβισιόν αποφεύγουν συνήθως την βαριά ποινή των διαιτητών και κυρίως δεν γίνονται θέμα στις παραποδοσφαιρικές εκπομπές της ισπανικής τηλεόρασης που δεν είναι λίγες.



Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα "El dia despues" του Canal +. Όσοι διαθέτουν το συνδρομητικό κανάλι, αλλά και όσοι το παρακολουθούν αργότερα στο youtube, έρχονται σε επαφή με παρασκηνιακές στιγμές του πρωταθλήματος, όπως φάσεις από τα αποδυτήρια, κόντρες ποδοσφαιριστών που δεν δείχνει η live μετάδοση και ζουμ στα χείλη των πρωταγωνιστών. Ουκ ολίγοι διάλογοι έχουν εκθέσει κόσμο όπως για παράδειγμα η κόντρα Μοράτα - Χοσέ Ροντρίγκεθ (πισώπλατες βρισιές στην Καστίγια...), άγνωστες πτυχές γύρω από την δολοφονία του Τζίμι και πολλά άλλα.

Προκειμένου να μην γίνουν "σούσουρο", πολλοί ποδοσφαιριστές βάζουν το χέρι τους στο στόμα όπως αναλόγως κάνει ο Κόκε, ο Νεϊμάρ, ο Ζόρντι Άλμπα, ο Σέρχιο Ράμος και άλλοι. Κυρίως κάτι τέτοιο συναντάται στις τρεις μεγάλες ομάδες μιας και οι κάμερες τους αφιερώνουν περισσότερα λεπτά και μια βρισιά τους θα μπορούσε να γίνει βίντεο άπειρων views.



Ο Γιάννης Μανιάτης αντέγραψε το κόλπο του Κόκε που αντιμετώπισε πέρσι δύο φορές, σε Καραϊσκάκης και Βιθέντε Καλδερόν. Ο έλληνας μέσος θέλησε να το εφαρμόσει για πρώτη φορά στο επεισόδιο που έλαβε χώρα κατά την αποβολή του Μπατιόν. Το μόνο σίγουρο είναι πως αυτή η μόδα θα εξαπλωθεί και στην Ελλάδα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου