Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί η Μπάγερν αξίζει και πάλι το πρωτάθλημα Μπουντεσλίγκα



Πολλοί θεωρούν πως η πτωτική πορεία της Μπορούσια Ντόρτμουντ βοήθησε την Μπάγερν Μονάχου σε έναν υγιή περίπατο. Ποτέ ένας ισόβιος πρωταθλητής δεν ασχολείται με τον δεύτερο...




Νίκες, νίκες και μόνο νίκες: Οι παίκτες της Μπάγερν Μονάχου είναι από τους λίγους στον κόσμο που οι δηλώσεις τους είναι ειλικρινείς. Το ρόστερ του Πεπ Γουαρδιόλα βλέπει κάθε ματς σαν ένα τελικό με την επιτυχία να είναι σχεδόν καθολική. 




Εξαιρετικοί αλλά όχι αναντικατάστατοι: Κανένας παίκτης της Μπάγερν δεν είναι η αρχή και το τέλος της ομάδας. Οι μονάδες της είναι σχεδόν αψεγάδιαστες, ωστόσο, μία αποχώρηση ή ένας τραυματισμός δεν παραλύουν την Μπάγερν που πάντα βρίσκει την λύση στην Μπουντεσλίγκα (Bundesliga). Ο καταλανός τεχνικός προσάρμοσε τον Γκέτσε στην θέση του Τιάγκο Αλκάνταρα ενώ το κενό που άφησε ο Κρόος (με την μεταγραφή στην Ρεάλ Μαδρίτης) έχει ήδη ξεχαστεί. 



Χώρος στα νιάτα: Χουάν Μπερνάτ και Γκαουντίνο (ταλέντο με ευοίωνο μέλλον) συνδράμουν τακτικά στην αποστολή της Μπάγερν Μονάχου. Ο πρώην παίκτης και ταλέντο της Βαλένθια προσδίδει στην ομάδα ταχύτητα, ντρίμπλα και φαντασία ενώ ο Πεπ Γουαρδιόλα (Guardiola) τον δοκιμάζει και σαν αριστερό εξτρέμ πέρα από μπακ. Η μεταγραφή του Σακίρι στην Ίντερ δεν προβλημάτισε ούτε για μια στιγμή τον έμπειρο προπονητή. Υπάρχει μέλλον και μετά τους Ρόμπεν, Ριμπερί.




Εφευρετική τακτική: Ο Πεπ Γουαρδιόλα φαίνεται πως διασκεδάζει το ποδόσφαιρο, μη όντας δούλος του. Οι καινοτόμες ιδέες του οδηγούν τους επιθετικούς σε συνεχείς αλλαγές θέσεων, τον Σβάινσταιγκερ να γίνεται δεύτερο σέντερ μπακ για να κατεβάσει μπάλα και τους Χουάν Μπερνάτ και Αλάμπα να αλληλοκαλύπτονται άψογα. Παράλληλα, η ενδεκάδα της Μπάγερν Μονάχου (2014/2015) διαθέτει μία πολύ όμορφη όψη παίζοντας με τρία σέντερ μπακς. Κάτω από τις δεδομένες συνθήκες, ο Αλάμπα είναι ο αριστερός μπακ, Μπόατενγκ ή Μπαντστούμπερ το σέντερ μπακ και ο Ραφίνια δεξιά. Εξαιρετικές προσθήκες οι Μπενάτια, Τσάμπι Αλόνσο και Λεβαντόφσκι με τον πολωνό να συνεργάζεται άψογα με τον Μιούλερ στην επίθεση.




Τεχνικό επιτελείο που προκαλεί σκάνδαλα: Αξίζει μονάχα να ειπωθεί πως ο Λούκα Μόντριτς προτίμησε να κάνει αποθεραπεία με τον γιατρό της Μπάγερν Μονάχου (Bayern Munich) αντί για τον αντίστοιχο της Ρεάλ Μαδρίτης. Ο μέσος των μερένχες άκουσε τον προπονητή του, Νίκο Κόβατς, που συνέστησε αυτή τη λύση ανεπιφύλακτα. Ο τραυματισμός του Μόντριτς έλαβε χώρα στο παιχνίδι Ιταλία - Κροατία.

"Ξεχνάει" το σκορ: Τόσο η Μπάγερν Μονάχου όσο και η εθνική Γερμανίας αγωνίζονται με κρύο αίμα, χωρίς συναισθήματα. Η πρωταθλήτρια κόσμου το απέδειξε με το 1-7 επί της Βραζιλίας ενώ η Μπάγερν Μονάχου προέβαλλε την δύναμή της με Ρόμα (Τσάμπιονς Λιγκ) και Αμβούργο (Μπουντεσλίγκα), μεταξύ άλλων.





Απαράβατος κανόνας για την Μπάγερν Μονάχου δεν είναι να πάρει την Μπουντεσλίγκα (το απόλυτο φαβορί) αλλά με πόσες νίκες θα το καταφέρει και με πόσους ακόμα τίτλους θα το συνδυάζει. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου