Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Τα ταλέντα του Football Manager 2015 στην πραγματικότητα...



Το δημοφιλές παιχνίδι δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα με αρκετές προβλέψεις του να παραπέμπουν στην αληθοφάνεια. Η αξία των wonderkids στο χορτάρι απέχει αισθητά από το PA.




Ρούμπεν Νέβες (Ruben Neves): Μία από τις μεγαλύτερες αποτυχίες του Football Manager 2015 καθώς και της Πόρτο που του έδωσε αδικαιολόγητα πολύ χρόνο. Πολλές λάθος πάσες, ακόμα ανώριμος για την πρώτη ομάδα που θα χάσει το πορτογαλικό πρωτάθλημα από την Μπενφίκα. Ο μέσος των δράκων θέλει τρομερή δουλειά και κυρίως μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Χουάν Ιτούρμπε (Juan Iturbe): Οι προσδοκίες γύρω από τον αργεντινό έχουν προκαλέσει κατηφόρα στην καριέρα του. Ο "νέος Μέσι" έχει κατακριθεί για το κακό τελείωμα των φάσεων ενώ πολύ συχνά ο Ρούντι Γκαρσία προτιμάει να τον κρατάει στον πάγκο της Ρόμα. Η ταχύτητα δεν αρκεί για τον 21χρονο.

Ραφαέλ Βαράν (Raphael Varane): Ο Μοουρίνιο τον χαρακτήρισε ως τον καλύτερο νεαρό αμυντικό του κόσμου (μαζί με τον Ζουμά), θέλοντας να τον δελεάσει να υπογράψει στην Τσέλσι. Στην Ρεάλ Μαδρίτης οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες και οι συνεχείς του τραυματισμοί βάζουν ένα μεγάλο ερωτηματικό στην καριέρα του. 90λεπτη συμμετοχή στο 4-0 από την Ατλέτικο Μαδρίτης...




Ματίγια Νάστασιτς (Matija Nastasic): Η Μάντσεστερ Σίτι τον αγόρασε για 20 εκατομμύρια ευρώ με τον Πελεγρίνι να μην τον εμπιστεύεται. Δεν μπόρεσε να κλέψει την θέση του γκαφατζή Μανγκαλά και πήγε ως δανεικός στην Σάλκε. "Πονεμένη ιστορία" και η εθνική Σερβίας.




Στέφαν Ελ Σαράουι (Stephan El Shaarawy): Μενέζ, Χόντα και μετά το χάος στη Μίλαν που τα βλέπει σκούρα στην Serie A όπως και η συμπολίτισσα Ίντερ του επίσης "gem", Μάουρο Ικάρντι. Ο ιταλός διεθνής έχει πατήσει πλέον τα 22 με την καλύτερη επιλογή της καριέρας του να είναι ο πάγκος της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως φημολογείται. Στην λίστα των ταλέντων (FM 2015) και ο συμπαίκτης του Χατσίμ Μαστούρ.

Φεντερίκο Καρτάμπια (Federico Cartabia): Παίζει ως δανεικός στην Κόρδομπα η οποία μέχρι να έρθει ο Μπεμπέ ήταν από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Ταλαντούχος εξτρέμ που ωστόσο ζαλίζει την μπάλα και αυτό δεν ωφελεί την ομάδα του. Τα συμπτώματα ατομικισμού θεωρούν αδύνατη την συνέχιση της σταδιοδρομίας του στην Βαλένθια, την ομάδα που διαθέτει τα δικαιώματά του.

Χουάν Κιντέρο (Juan Quintero): Ποτέ δεν προσφέρει περισσότερα από τον Όλιβερ Τόρες και τον μεξικανό Ερέρα. Κατά βάση αγωνίζεται ως αλλαγή των παραπάνω παικτών και ο θεατής γνωρίζει υποσυνείδητα πως ο Κιντέρο θα ρίξει την απόδοση της Πόρτο. Μεσοεπιθετικός που έχει πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Λοπετέγι χωρίς κανένα αντίκρισμα.




Μπρούνο Ζουκουλίνι (Bruno Zuculini): Δεν έπεισε σε καμία περίπτωση τον Νούνο που διέκοψε τον δανεισμό του από την Μάντσεστερ Σίτι. Το άλλοθι του αργεντινού είναι ότι συνέπεσε στην Βαλένθια του Πίτερ Λιμ. Βέβαια, οι μέρες του στην Βαλένθια θα μπορούσαν να θεωρηθούν και ως το καλύτερο βήμα για να γίνει world - class player. Οι νυχτερίδες κράτησαν με το ζόρι στο ρόστερ τον συμπατριώτη του Ροντρίγκο ντε Πολ (και αυτός στην λίστα των wonderkids). Η κλασσική αξία των Ένζο Πέρεζ, Παρέχο και Χάβι Φουέγο υπερισχύει του Football Manager. Ο Ζουκουλίνι μεταβιβάστηκε ως δανεικός στην Κόρδομπα.

Έντερ Μπαλάντα (Eder Balanta): Πώς θα σας φαινόταν ότι το απόλυτο κελεπούρι του FM 2015 κάθεται στον πάγκο; Η Ρίβερ Πλέιτ του Γκαγιάρδο έχει αφήσει ουκ ολίγες φορές τον κολομβιανό ακόμα και εκτός αποστολής με την καλύτερη ομάδα της Αργεντινής (τώρα) να προτιμάει στην άμυνα τους Φούνες Μόρι και Μαϊντάνα. 

Αϊμερίκ Λαπόρτ (Aymeric Laporte): Ο σέντερ μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπάο έχει παραμείνει στάσιμος και η φετινή χρονιά των λιονταριών δεν βοηθάει στο "μπαμ". Ο Βαλβέρδε έχασε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ που θα επισφράγιζε μία δυνατή μεταγραφή του γάλλου σε Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ Μαδρίτης. Παίκτης ψυχολογίας που αποδεικνύεται "light" σε ουκ ολίγες περιπτώσεις.


Όσον αφορά την Superleague, το Football Manager 2015 δεν συμπεριλαμβάνει έλληνες παίκτες στα ταλέντα του παιχνιδιού. Ο μόνος που ξεχωρίζει από το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ο Αρτούρ Μαζουακού και όχι άδικα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου