Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ισπανία | Το ποδόσφαιρο στηρίζει την γκέι κοινωνία της χώρας



Η ισπανική ομοσπονδία, LFP, τάσσεται εναντίον της ομοφοβίας και ανοίγει την πόρτα των γηπέδων χωρίς προκαταλήψεις. Δύο ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο γιορτάζουν την μέρα κατά των σεξουαλικών διακρίσεων.



Η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου χαρακτηρίζεται από σχεδόν καθολικό σεβασμό προς τα θρησκευτικά πιστεύω του καθενός, την φυλή, το χρώμα και τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Η Ισπανία είναι γνωστή για τα gay parades που λαμβάνουν χώρα ακόμα και στο κέντρο της Μαδρίτης, χωρίς κανένα απρόοπτο που θα μπορούσε να επισκιάσει το γεγονός.

Παράλληλα, υπάρχουν ολόκληρες γειτονιές όπου συναντώνται κατά βάση λεσβίες, γκέι, τρανσέξουαλ και μπαϊσέξουαλ όπως χαρακτηριστικά είναι η Τσουέκα της ισπανικής πρωτεύουσας.

Το ποδόσφαιρο της Ισπανίας δεν θα μπορούσε να αποκοπεί από τις κοινωνικές εξελίξεις και έτσι γιορτάζει την 19η Φεβρουαρίου, παγκόσμια ημέρα κατά της ομοφοβίας. Ομάδες όπως η Ράγιο Βαγιεκάνο και η Ατλέτικο Μαδρίτης στηρίζουν έμπρακτα τις διαφορετικές αντιλήψεις γύρω από το σεξ. Στο γήπεδο του Βαγιέκας αναρτώνται συχνά σημαίες υπέρ της ομοφυλοφιλίας.

Ο Πάκο Χέμεθ δήλωσε πως υπάρχουν αρκετοί γκέι ποδοσφαιριστές στις μεγάλες ομάδες, θέλοντας να τους παρακινήσει να μην κρύβονται άλλο γύρω από αυτό το θέμα. Σαούλ Νίγεθ και Ραούλ Χιμένεζ, ποδοσφαιριστές των ροχιμπλάνκος, επιδίωξαν προσωπικά να συμμετάσχουν στον συγκεκριμένο αγώνα.



Επίσης, αρκετοί ποδοσφαιριστές αναμένεται να εμφανιστούν στους αγώνες της Πριμέρα Ντιβισιόν με κορδόνια παπουτσιών που θα φέρουν τα χρώματα υπέρ της διαφορετικότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου