Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Πενθεί ο Ζεσουάλδο Φερέιρα για τους 19 νεκρούς της Ζάμαλεκ!



Μαύρη σελίδα για την Αίγυπτο που συνεχίζει να θρηνεί νεκρούς τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Η θλίψη μεταφέρθηκε από την πλατεία Ταχρίρ στο γήπεδο της Ζάμαλεκ.



Τα 10.000 εισιτήρια δεν ήταν αρκετά για τους οπαδούς της Ζάμαλεκ με πολλούς οπαδούς να αφήνουν την τελευταία τους πνοή κατά την προσπάθειά τους να μπουν στο γήπεδο. Το Υπουργείο Αθλητισμού είχε δώσει σαφείς εντολές στην αστυνομία, προτρέποντας την συγκεκριμένα να κάνει χρήση όπλων εάν η δημόσια περιουσία βρισκόταν σε κίνδυνο.

Επίσης, αρκετοί υποστηρικτές της Ζαμάλεκ δολοφονήθηκαν από ασφυξία λόγω της ευρείας χρήσης δακρυγόνων. 

Η υπόθεση μοιάζει περισσότερο παράλογη αν συνυπολογίσουμε πως το παιχνίδι έγινε κανονικά! Η ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα, πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού, αναγκάστηκε να αγωνιστεί παρά τα επεισόδια θανάτου που έλαβαν χώρα. Ισοπαλία για την Ζάμαλεκ (1-1)...



Η φωτιά είχε ανάψει το 2012 με τα επεισόδια που είχαν συμβεί στο Πορτ Σάιντ ανάμεσα οπαδούς της τοπικής ομάδας και της Αλ Αχλί. Οι συγκρούσεις είχαν πολιτικές προεκτάσεις και σχετίζονταν άμεσα με τον δικτάτορα της Αιγύπτου, Χουσείν Μουμπάρακ. Οι ποδοσφαιριστές μιλούσαν για στοιβαγμένα πτώματα στα αποδυτήρια των ομάδων.

Το λιγότερο που μπορούσε να κάνει η Αιγυπτιακή Ομοσπονδία ήταν να αναβάλει το πρωτάθλημα επ' αόριστο ως ελάχιστος φόρος τιμής για τους οπαδούς που πέθαναν πριν το Ζάμαλεκ - ΕΝΠΙ. 


Περισσότερες πληροφορίες

-Φήμες λένε πως ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ζήτησε από την διοίκηση της Ζαμάλεκ να αποχωρήσει μόλις τρεις μέρες μετά την άφιξή του στο Κάιρο.



-Ο Ομέρ Γκάμπερ, μέσος της Ζάμαλεκ, αρνήθηκε να αγωνιστεί στο παιχνίδι.



Πένθος για το αιγυπτιακό ποδόσφαιρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου