Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Ουκρανία - ΗΠΑ: Βρώμικο πολιτικό παιχνίδι στην Κύπρο.

Ένα γεμάτο από πολιτικές σκοπιμότητες παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο. Το φιλικό ανάμεσα στην Ουκρανία και τις Η.Π.Α δεν είναι τόσο αθώο όσο φαίνεται.

Κάποιες φορές η πολιτική συνδέεται αναπόσπαστα με το ποδόσφαιρο το οποίο περνάει μηνύματα κάτω από το τραπέζι. Μην ξεχνάμε το παιχνίδι ανάμεσα στην Ουγγαρία και την χιτλερική Γερμανία, μην ξεχνάμε το παιχνίδι που χώρισε στα δύο Σερβία και Κροατία.

Όσον αφορά το παιχνίδι που θα λάβει χώρα στις 5 Μαρτίου τα πράγματα είναι φανερά. Οι ΗΠΑ θέλουν να δείξουν την υποστήριξη τους στους εξεγερθέντες ουκρανούς και το ποδόσφαιρο δεν θα μπορούσε να μείνει από έξω.

Οι ΗΠΑ προφανώς τάσσονται υπέρ αυτής της αναταραχής γιατί όλη αυτή η κατάσταση δεν συμφέρει καθόλου την Ρωσία, την ιστορικά αντίπερα όχθη. Η Ρωσία θέλει από την Ουκρανία να μην μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να παραμείνει υπό την καθοδήγησή της.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ είναι αποφασισμένη να κάνει το παραπάνω φιλικό. Αν και η βόμβα που εκτινάχτηκε σε αυτοκίνητο στην Κύπρο τάραξε τους φιλοξενούμενους, η εξωτερική πολιτική της χώρας μπαίνει πάνω από όλα. Μάλιστα, δεν διστάζει να ταξιδέψει υπερατλαντικά για ένα φιλικό παιχνίδι!

Το αγωνιστικό θα πρέπει να θεωρείται αδιάφορο και το παιχνίδι της Τετάρτης θα χαρακτηριστεί από αμερικάνικο θέατρο. Σχετικά με την Ουκρανία; Καλή τύχη! Οι επιλογές της είναι μπρος γκρεμός (Ευρωπαϊκή Ένωση) και πίσω ρέμα (Ρωσία)...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου