Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Η μεταμόρφωση του Βαλντέζ

Ο παραγουανός έφερε ξανά το χαμόγελο στους ερυθρολεύκους. Ένα χαμόγελο συνηθισμένο, αλλά και καταλυτικό την παρούσα στιγμή.

Ο 30χρονος επιθετικός δεν έχει ευχαριστήσει ακόμα τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Ωστόσο, πρέπει να επισημανθεί πως ο φυσικός του ρόλος δεν είναι η καθοδήγηση μεγάλων «πλοίων» παρά μόνο η αναπλήρωση του καπετάνιου. Με άλλα λόγια, ήταν σοβαρό λάθος του Ολυμπιακού να προορίσει τον Βαλντέζ για βασικό επιθετικό, για αντικαταστάτη του Κώστα Μήτρογλου.

Το φορτίο ήταν βαρύ για τον λατινοαμερικάνο. Μέχρι την αποχώρηση του από την Βαλένθια αποτελούσε μια εναλλακτική αλλά παράλληλα αποτελεσματική λύση.

Οι τραυματισμοί του Σαβιόλα, η ανάρωση του Ολαϊτάν και η απειρία του Σέποβιτς τον έχουν χρίσει ως τον βασικό επιθετικό της ομάδας. Μπορεί να μην ανταποκρίθηκε στα μεγάλα «στοιχήματα» του Ολυμπιακού, όμως, την Κυριακή έδειξε πως τα καταφέρνει στο εγχώριο πρωτάθλημα. Μάλιστα, πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία του θεσμού και το παιχνίδι με τον Εργοτέλη είχε διαδικαστικό και μόνο χαρακτήρα (1-4).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου