Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

R.I.P. Getafe...

Η Χετάφε είναι με το ένα πόδι στην δεύτερη εθνική. Ο Κόντρα δεν έχει βελτιώσει το κλίμα. Η ομάδα έχει πάρει την κατιούσα και η πορεία της μοιάζει ανεξέλεγκτη.




Το μαδριλένικο κλαμπ που "χαιρετούσε" ήταν η Ράγιο Βαγιεκάνο. Ωστόσο, οι μπλε βρίσκονται πλέον στην ζώνη του υποβιβασμού. Τα φτωχά περίχωρα της Μαδρίτης περνάνε άσχημες φουρτούνες.

Από το Βαγιέκας αναβλήθηκε πάθος, κύριο χαρακτηριστικό της ιδιόμορφης αυτής περιοχής. Οι οπαδοί στήριξαν και στα δύσκολα την ομάδα, όπως στο ματς με την Βιγιαρεάλ. Ίχνος γκρίνιας από τους μπουκανέρος και τώρα έρχεται η ανταμοιβή. Με πρωτοστάτη τον "Λάρι", η Ράγιο πετάει στην βαθμολογία.

Όσον αφορά την Χετάφε, τα πράγματα είναι σκούρα. Ο Λουίς Γαρθία δεν μπόρεσει να ανατρέψει την κατάσταση και έτσι αντικαταστάθηκε από τον πρώην παίκτη του κλαμπ, τον ρουμάνο Κόντρα. Ο Κόντρα δεν έχει προσφέρει την απαιτούμενη ηρεμία στους παίκτες, οι οποίοι πάσχουν από κακή ψυχολογία παράλληλα με τον κακό τους παικτικό χαρακτήρα.



Δεν ξέρεις από ποιο πρόβλημα να ξεκινήσεις... Τα κενά στην άμυνα, την "dead meat" επίθεση, τον Μίτσελ στο κέντρο. Σχετικά με τον Λισάντρο, ο Χουάν Κάφα του Αστέρα μου είχε πει πως ο κεντρικός αμυντικός είναι ο καλύτερος παίκτης της εταιρείας που τους εκπροσωπεί (ProSoccer24). Μια εταιρεία με πολύ σπουδαίους πελάτες. Παρόλα αυτά, ο αργεντίνος δεν στήνει ένα δεμένο δίδυμο με τον Αλέξις. Η άμυνα της Χετάφε έτρεμε με τα "κίτρινα υποβρύχια". Αν ο Περμπέτ, ήταν πιο εύστοχος το σκορ θα είχε πάρει μυθικές διαστάσεις.

Πραγματικά, μοιάζει πως ο Λισάντρο είναι καλύτερος στα "δύσκολα". Όποτε τον παγιδεύουν, ο Λισάντρο το σκάει με έναν μαγικό τρόπο. Άψογος στον χειρισμό της μπάλας, πολύ καλός στην ντρίμπλα και φοβερός στο ανέβασμα της μπάλας στο κέντρο αλλά και ακόμη πιο ψηλά. Έχει τρομερό μέλλον, αυτό είναι αναμφίβολο. Παράλληλα, προβάλλεται και η δυναμική της Μπενφίκα που στέλνει παίκτες για "αγροτικό" στο ισπανικό πρωτάθλημα.



Πιο πάνω στο σχήμα θέση έχει ο Μίτσελ. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ είναι απογοητευτικός και λογικά το ματς με την Βιγιαρεάλ ήταν ο επίλογος. Εμφανίστηκε χωρίς συγκέντρωση, πολλές λανθασμένες κοντινές πάσες... Είναι πασιφανές πως ο Μοσκέρα αξίζει να παίζει δίπλα στον Λασέν. Ο νεαρός μέσος είναι παιδί της Ρεάλ Μαδρίτης, ένας παίκτης με ταλέντο βγαλμένο από θησαυρό. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα από το "έργο" του Μίτσελ. Η ψυχραιμία που προσδίδει στο κέντρο είναι καταλυτικής σημασίας.

Μπροστά από το κέντρο, ένα "μηδενικό" φέτος. Η Χετάφε είναι σαν να παίζει μέχρι την σέντρα. Οι "παλαίμαχοι" Λαφίτα, Πέδρο Λεόν προσφέρουν μόνο καθυστέρηση στην πορεία της μπάλας. Είναι θλιβερό να βλέπεις τους συμπαίκτες τους να πανηγυρίζουν όταν εκείνοι κερδίζουν ένα πλάγιο. Ο Κόντρα δοκίμασε να αφήσει στον πάγκο τον Πέδρο Λεόν, όμως, αυτό είναι πρακτικά αδύνατο για το φτωχό ρόστερ της ομάδας. Ο Λεόν χρειάζεται να παίζει (δυστυχώς για το θέαμα) καθώς έχει την πάσα. 


Πίσω από τον Κολούνγκα αγωνίζεται ο Σαμίρ. Ο βραζιλιάνος αποτελεί μια εξέχουσα περίπτωση και αν σωθεί η Χετάφε θα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Πολύ καλή τεχνική, αρκετά εκρηκτικός. 

Από την παραπάνω διαπίστωση, φαίνεται πως μια χειμερινή μεταγραφή καθοδηγεί την ομάδα, πράγμα που αποδεικνύει την έλλειψη ποιότητας. Σαράμπια και Κολούνγκα άφαντοι.

Ο κόσμος της Χετάφε "πονάει", όμως, περισσότερο για άλλον λόγο. Η ανακρίβεια και οι επιπόλαιες πάσες χωρίς αποδέκτη βγάζουν εκτός εαυτού τους θεατές στο Κολισέουμ. Επίσης, η Χετάφε μοιάζει αδούλευτη στα στημένα, με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να κάνει "προπόνηση". Συχνά δεν γίνεται καν επιθετική κίνηση μετά την εκτέλεση.

Οι συνέπειες της κατηφόρας είναι πάρα πολλές. Εκπρόσωποι των "χέτα χέτα", οι φανατικοί της ομάδας, έκαναν ντου στην προπόνηση. Τα αίματα άναψαν με τον Πάμπλο Σαράμπια να έχει ρόλο διαμεσολαβητή. 

Οι οιωνοί για το κλαμπ της νότιας Μαδρίτης δεν είναι και πολύ ευχάριστοι. Παρόμοια πτώση είχε πέρσι και η Σαραγόσα η οποία τελικά οδηγήθηκε στον υποβιβασμό, κάτι που φαινόταν παράλογο μέχρι τα Χριστούγεννα.

Τέλος, η πρόσληψη του Κόντρα δεν μοιάζει και η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Οι παίκτες χρειάζονται υποστήριξη όχι δηλώσεις τύπου "θέλω να βλέπω να τρέχει αίμα από την μύτη αλλιώς ο παίκτης δεν θα παίζει". Θλιβερές κουβέντες, που παραπέμπουν σε ποδόσφαιρο σπηλιάς.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου