Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Σημαντική πρόκριση για την Πόρτο!

Οι "δράκοι" κατάφεραν να προσπεράσουν το εμπόδιο της Νάπολι. Προκρίθηκαν με το συνολικό 3-2 και έγραψαν άλλη μια σελίδα στην πλούσια ιστορία τους.

Πολύ εύκολα φαίνεται πως ξεγράφεται το background μιας ομάδας. Έτσι, η Πόρτο φρόντισε να δώσει απαντήσεις σε όσους την θεωρούσαν αουτσάιντερ. Οι φιλοξενούμενοι πήραν μία καθοριστική ισοπαλία στην Ιταλία (2-2) και πέρασαν στον επόμενο γύρο.

Η Νάπολι είχε τις περισσότερες ευκαιρίες με το μέρος της. Ωστόσο, δεν στάθηκε τυχερή σε αντίθεση με την Πόρτο που σαν άλλος Μίδας, ό,τι έπιανε το μετέτρεπε σε χρυσάφι! Το γκολ του Κουαρέσμα θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές των οπαδών της Πόρτο και σίγουρα θα είναι και ένα από τα highlights της διοργάνωσης.

Μετά το 1-2, η Νάπολι φάνηκε πως πέταξε λευκή πετσέτα και ειδικά τα δύο χαφ της, ο Μπεχράμι και ο Ινλέρ, είχαν "αποχωρήσει" από το παιχνίδι νωρίς. Επιπλέον, προβληματισμό προκαλεί η μη χρησιμοποίηση του Χάμσικ από την αρχή του αγώνα. 

Ο Ρικάρντο Κουαρέσμα αποδείχθηκε σοφή λύση για την Πόρτο. Η ομάδα του Πίντο ντα Κόστα έδωσε τον Ιανουάριο μια ευκαιρία στον τσιγγάνο ποδοσφαιριστή να αναστήσει την καριέρα του. Το "7" λέει το "ευχαριστώ" πάνω στο χορτάρι.

Παρόλα αυτά, δεν είναι όλα ρόδινα στις τάξεις της Πόρτο που δεν πρέπει να ξεγελιέται. Η άμυνά της παρουσιάζει τρανές αδυναμίες και το πρόβλημά της αποτυπώνεται στο θεωρητικά γερό της χαρτί, τον γάλλο Μανγκάλα. Ο νεαρός σέντερ - μπακ (και αριστερός μπακ) προκαλεί απορίες φέτος με τις εμφανίσεις του και πιο συγκεκριμένα με την έλλειψη συγκέντρωσης που παρουσιάζει. Ενδεικτικό αυτού του γεγονότος είναι ότι η Πόρτο βρίσκεται στην τρίτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου