Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα βαρυσήμαντα προβλήματα της Μπαρτσελόνα. (Άποψη)

Ολοένα και πιο μακριά από τον τίτλο μένει η Μπαρτσελόνα.  Η κατρακύλα της ομάδας προβληματίζει το ποδοσφαιρικό κοινό που βλέπει έναν ποδοσφαιρικό γίγαντα να κοιμάται. Τι, όμως, φταίει;



Με απλά λόγια και για να δικαιολογήσω περισσότερο τον πρόλογο, η Μπαρτσελόνα μοιάζει σαν ένα γίγαντα που έπεσε για ύπνο μετά από την κατανάλωση διαφόρων και πολλών τροφών. Προφανώς, οι τροφές είναι οι τίτλοι και ο ύπνος έχει προέλθει από τον κορεσμό. Το "μάτι" των παιχτών δεν γυαλίζει και βαριά στελέχη έχουν χάσει την σπιρτάδα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βαλντέζ φαίνεται πως δεν βρίσκει άλλο κίνητρο στην ομάδα και αυτό φάνηκε από το καλοκαίρι όταν οι φήμες φούντωναν πως θα πάει στην Μονακό. Επίσης, ο Άλβες απογοητεύει συνεχώς με τις εμφανίσεις του, με τις σέντρες του και έχει ανοίξει τον τελευταίο χρόνο κόντρα με την κερκίδα. Ο Τσάβι, δεν μπορεί να προσφέρει τα ανάλογα, και πρέπει στην Μπαρτσελόνα να φροντίσουν για την επόμενη μέρα. Ως μια καλή λύση ακούγεται ο ποδοσφαιριστής του κλαμπ, Ραφίνια, που μεγαλουργεί αυτή την περίοδο στην Θέλτα. Δεν χρειάζεται να γίνει το ίδιο λάθος με τον αδερφό του, τον οποίο άφησαν να φύγει και πλέον είναι ο ηγέτης της Μπάγερν Μονάχου.



Από εκεί και πέρα, σίγουρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και η Μπαρτσελόνα πλήρωσε το ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση πίσω από τον Βίκτορ Βαλντέζ. Ο Πίντο αποτέλεσε μια φθηνή λύση για ένα τόσο πλούσιο κλαμπ με παράλληλα μεγάλους στόχους.

Επίσης, η εμμονή του Τάτα Μαρτίνο να χρησιμοποιεί τον Αλέξις Σάντσεζ μπορεί να βγάλει εκτός εαυτού τους οπαδούς της Μπάρτσα. Ο χιλιανός δεν έχει εκρηκτικότητα, αποτυγχάνει συχνά στις πάσες και είναι μια εύκολη λεία στα δόντια του αντίπαλου αριστερού μπακ. 



Ο Σέρτζι Ρομπέρτο πρέπει να φύγει δανεικός. Δεν έχει ακόμη νοοτροπία τέτοιου επιπέδου.

Οι λόγοι αυτοί "κορεσμός, η εμμονή στον Σάντσεζ και... το γήρας" είναι αρκετά σημαντικοί για να καπακώσουν την δουλειά του Τάτα Μαρτίνο που πιστεύω πραγματικά στην αξία του. Το πλάνο του και ο τρόπος σκέψης του είναι πολυδιάστατος. Επιπρόσθετα, έχει καταφέρει να ξεκλειδώσει ένα πολύτιμο εργαλείο του που ονομάζεται Σεσκ Φάμπρεγας, ο οποίος φέτος έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Χωρίς αμφιβολία, και ο Πέδρο πρέπει να συμπεριληφθεί στους mvps με τον κανάριο να διανύει εξαιρετική χρονιά, πιθανότατα την καλύτερη της καριέρας του. Πέρα από ταλαντούχος και γρήγορος είναι και πολύ αποτελεσματικός.

Τα σκάνδαλα αποτελούν έναν ακόμη παράγοντα που έχει πλήξει τους μπλαουγκράνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από φύλλο της εφημερίδας Marca, αυτά πιθανώς να προέρχονται εκ Μαδρίτης προκειμένου να φέρουν αναστάτωση. Τόσο το θέμα του Ροσέλ όσο και του Νεϋμάρ προέκυψαν σε πολύ κακό timing για την Μπαρτσελόνα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου