Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Το "άσυλο" των ελληνικών γηπέδων!

Διαγωνισμός «σκοποβολής» διεξάγεται κάθε Σαββατοκύριακο στα ελληνικά ποδοσφαιρικά γήπεδα. Έτσι, και στο ντέρμπι Άρης - ΠΑΟΚ οι θεατές επιδόθηκαν στην επίδειξη των ικανοτήτων τους, αλλά αποδείχτηκαν ακόμη και σε αυτό ατάλαντοι.

Το μεγαλύτερο κακό πλέον δεν το κάνουν τα πέταλα, οι σκληροπυρηνικοί. Όσο παλαιομοδίτικο και αν είναι ένα δίχτυ, τόσο χρήσιμο είναι παράλληλα. Το δίχτυ εμποδίζει με επιτυχία την είσοδο της πλειονότητας των πολεμικών εφοδίων που εισάγονται στα γήπεδα από τους φανατικούς. Την ζημιά πλέον την δημιουργούν οι τυπικά "ήσυχοι", όσοι δηλαδή, κάθονται κάτω από τα επίσημα και απέναντι από αυτά. Τα χαμηλού κόστους εισιτήρια (συγκριτικά με άλλες εποχές) και οι προσκλήσεις των διοικούντων σε... ακατάλληλα άτομα έχουν μεταβάλλει αρνητικά την κατάσταση. 

Επιπλέον, η αστυνομία δεν πρέπει κάποτε να ενεργήσει; Ο ρόλος του κομπάρσου κυλάει πια στο αίμα της. Ο βοηθός διαιτητή σε "στενά" γήπεδα όπως το Κλεάνθης Βικελίδης και η Λεωφόρος, φεύγει σώος από το γήπεδο, κατά τύχη! Αναπτήρες, μπουκάλια, μπύρες, μέχρι και παπούτσια επιστρατεύονται για τον ιερό αυτό σκοπό... Και η αστυνομία κοιτάζει αδιάφορα, χωρίς να επεμβαίνει εσωτερικά της κερκίδας όπως γίνεται σε προηγμένα κράτη, π.χ. Ισπανία.


Τα γήπεδα, όπως διαφαίνεται, έχουν τον δικό τους εσωτερικό κανονισμό. Η ατιμωρησία είναι ένα συχνό φαινόμενο, με τις ίδιες τις διοικήσεις των ομάδων να σώζουν πολύ συχνά τους οπαδούς από την φυλακή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου