Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τα φετινά παραρτήματα του Ολυμπιακού.

Ο ιδιοκτήτης του Απόλλωνα Σμύρνης μίλησε για ομάδες - παραρτήματα. Ωστόσο, ο αριθμός που έθεσε δεν είναι και ο πλέον ακριβής.

Με βάση τον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη, είναι προφανές από τα δεδομένα πως ο Ολυμπιακός έχει απλώσει και φέτος τα δίχτυα του παντού και κυρίως στην επαρχία. Εκτός Αθηνών δύσκολα βρίσκεις ομάδα που να είναι απομακρυσμένη από τις οδηγίες των ερυθρολεύκων.

Προφανώς και ο Ολυμπιακός δεν το χρειάζεται, με την υπερομάδα που διαθέτει φέτος. Ωστόσο, από ότι φαίνεται προσέχει για να έχει και παράλληλα έχει τα μάτια του στραμμένα σε όλες τις πλευρές της Ελλάδος προκειμένου να αποκτήσει τα next big things της χώρας όπως ήταν για παράδειγμα ο Ολαϊτάν.

Ο Σταμάτης Βελλής, μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά κατονόμασε και μία από τις ομάδες για τις οποίες έκανε λόγο. Χαρακτηριστικά ανέφερε τον Πλατανιά που είναι από τα κύρια παραδείγματα σωματείων που βρίσκονται στην σφαίρα του Μαρινάκη. Η Κρήτη είναι βαμμένη ερυθρόλευκη, κάτι που παρατηρείται έντονα και από τα περίεργα πάρε - δώσε του Εργοτέλη με τον Ολυμπιακό και επίσης από τον ΟΦΗ, της κρητικής ομάδας με την "περήφανη" εικόνα.



Δανεικοί και πρώην παίκτες Ολυμπιακού:

Πλατανιάς: Κατάι, Βλαχοδήμος, Σιώπης (δανεικοί), Μενδρινός, Ζαραδούκας (Παλιοί).

ΟΦΗ: Μονιάκης, Δασκαλάκης, Κουτσιανικούλης, Ντουντού, Νούνιεζ (Παλιοί).

Εργοτέλης: Μπουχαλάκης, Διαμαντάκος, Τζανακάκης, Ιμπραϊμ (δανεικοί).

Στην περίπτωση του Εργοτέλη πρέπει να υπογραμμιστούν και οι περίεργες περιπτώσεις των Μπαντιμπανγκά και Στοϊκοβιτς.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΣ Γιάννινα συμπεριλαμβάνεται στον ερυθρόλευκο άξονα. Μετά τον ανορθολογικό δανεισμό του Λεάντρο από την Καλλονή στον ΠΑΣ (στο μισό της χρονιάς), και η ομάδα της Ηπείρου μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα.

Όσον αφορά την Βέροια, και η ομάδα της Ημαθίας ευνοείται από τις συνθήκες που επικρατούν στην χώρα. Το "μυστήριο διπλό"  με την ΑΕΛ προκάλεσε πολλές απορίες τόσο στον Βελλή όσο και στον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης, η ανακοίνωση που έβγαλε η Βέροια για τον ιδιοκτήτη του Απόλλωνα δεν πείθει καθώς στάθηκε πιο πολύ στο παρελθόν, ψάχνοντας να βρει ποιο από τα δύο σωματεία έχει κάνει τα χειρότερα. Πιθανό αντάλλαγμα για την σωτηρία της Βέροιας, ίσως αποτελέσει ο Μπεν που είναι μεταγραφικός στόχος, ένας εύκολος στόχος του Ολυμπιακού.

Μέσα στην Αθήνα,υπάρχει ακόμη ένας δορυφόρος του Ολυμπιακού και αυτός ονομάζεται Πανιώνιος. Οι κυανέρυθροι λογικά θα σώσουν την παρτίδα της κατηγορίας, ελέω της όρεξης του Μαρινάκη για δύο αξιόλογα περιουσιακά στοιχεία του Πανιωνίου, τον Αυλωνίτη και τον Κολοβό.



Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ανεπανόρθωτα τα ταμεία πολλών ποδοσφαιρικών ομάδων που πουλάνε την ψυχή τους στον πρωταθλητή για την βιωσιμότητά τους. Ντροπή ή σωτηρία; Ένα ερώτημα που απασχολεί αρκετά σωματεία, και φέτος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου