Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Κουαρέσμα, θέλω να σε παντρευτώ!

Το παιδικό μου είδωλο όχι μόνο δεν έχει πεθάνει αλλά ξανά προς την δόξα τραβά. Στα 30 του χρόνια παραμένει σε υψηλό επίπεδο, συνεχίζει να δημιουργεί θαυμαστές.

Η αγνώριστη φετινή Πόρτο, η τρίτη της βαθμολογίας (!), έχει μια όαση στην ομάδα της που ονομάζεται Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο πορτογάλος προσφέρει μαγεία στους "γιους του Ντραγκάο", κάτι που δεν κατάφεραν ούτε ο Λικά ούτε ο Κέλβιν ούτε ο Κιντέρο. Τα καράβια της Πόρτο, που θα μπορούσαν να θεωρηθούν και κρουαζιερόπλοια, δεν έπιασαν την φετινή χρονιά, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. 

Ο Πίντο ντα Κόστα αφέθηκε στα χέρια των ειδικών, στην σίγουρη λύση, τον Ρικάρντο Κουαρέσμα. Ο πορτογάλος, "αυτός ο κάπου χαμένος στην Μέση Ανατολή και τα πετροδόλλαρα", γύρισε με την "καμήλα" του στην ομάδα της καρδιάς του και την λύτρωσε.

Αποτελεί έναν πραγματικό superstar, έναν Κριστιάνο Ρονάλντο των φτωχότερων (της Ρεάλ Μαδρίτης). Μόνο θαυμασμό προκαλεί το ηγετικό παιχνίδι του και επίσης το γεγονός ότι δεν γουστάρει να εμπλέκεται σε μονομαχίες εκτός φάσεων. Το μυαλό του είναι χαμένο στον κόσμο του, είναι αφοσιωμένο μόνο στην δημιουργία της επόμενης φάσης.

Ο Κουαρέσμα έχει γυρίσει φορτσάτος και θα έχει, σύμφωνα με τις ενδείξεις, μια θέση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Η θέση αυτή ανήκε για λίγο στον Βιεϊρίνια στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο πορτογάλος μάγος παρέδωσε μάθημα και απέναντι στην Νάπολι η οποία με βάση τον τρόπο παιχνιδιού της είχε ξεχάσει τι εστί Πόρτο και τι σημαίνει Κουαρέσμα. Δεν είναι τυχαίο αν λάβουμε υπόψιν την ανεπιτυχή σύντομη παρουσία του Κουαρέσμα στο ιταλικό πρωτάθλημα και την Ίντερ.

Όσοι αγαπήσαμε τον Κουαρέσμα, αισθανθήκαμε ξανά έρωτα για εκείνον. Το εκπληκτικό του γκολ (1-2) μας ξύπνησε όμορφες αναμνήσεις από την πρώτη του θητεία στην Πόρτο, την εποχή της ραμπόνας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου