Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Διαιτητής για λύπηση!

Ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπαίτιος για την ήττα, πέρα από τους παίκτες, ήταν ο ανεκδιήγητος διαιτητής Κάιπερς.

Μια μαύρη και αρκετά... παράξενη μέρα προστέθηκε στο κατά τα άλλα αξιόλογο βιογραφικό του ολλανδού ρέφερι. Ωστόσο, στο ματς με τον Ολυμπιακό δεν τήρησε ούτε τα προσχήματα. Έστειλε τους ερυθρολεύκους "σπίτι" τους και παράλληλα "ανέστησε" την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των πολλών προβλημάτων.

Αρκετές φορές τα ματς δεν κρίνονται από τα "ανύπαρκτα" πέναλτι του διαιτητή αλλά από τα λεγόμενα "σπόρια". Τα μικρά σφυρίγματα, δηλαδή, στον χώρο του κέντρου, τις άδικες κίτρινες κάρτες κ.ά. Ο Κάιπερς φρόντισε με τον καλύτερο τρόπο να δώσει χείρα βοηθείας στους γηπεδούχους. Συγχώρεσε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τους ποδοσφαιριστές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μη δείχνοντας τους κίτρινες, που προηγουμένως είχε φροντίσει να κάνει με παίκτες του Ολυμπιακού, σε φάσεις παρόμοιες. Επιπλέον, έκλεισε τα μάτια του στις απειλές του Φέρντιναντ στον Μαρκάνο με τον άγγλο αμυντικό να προτάσσει το δάχτυλο του προς τον ισπανό, με την εικόνα αυτή να παραπέμπει σε μαφιόζικη συμπεριφορά.

Επίσης, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα! Χωρίς ίχνος αξιοπρέπειας ο ολλανδός σφύριξε την λήξη 10 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, πράγμα πρωτάκουστο για αγώνα τέτοιας βαρύτητας.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι άμοιρος ευθυνών, φυσικά. Παίχτες όπως ο Χολέμπας διαθέτουν δυσανάλογη ποιότητα συγκριτικά με ποδοσφαιριστές όπως ο Τσόρι και ο Κάμπελ. Είναι προφανές πως ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού δεν αξίζει να βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας, μιας ομάδας που έχει ανεβεί επίπεδο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου