Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ποια ομάδα της Premier League ψάχνει ''πετρέλαιο'' στην Αφρική?

Η επιχειρηματική κίνηση της Σάντερλαντ να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με την αφιλοκερδή οργάνωση 'Invest in Africa' για δύο χρόνια θα της αποφέρει μυθικά κέρδη. Το ότι η Χίλαρι Κλίντον είπε μέσα στον Ιούνιο πως η Αφρική είναι η ''γη της ευκαιρίας'',μόνο τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Οι μαύρες γάτες θα φοράνε στις φανέλες τους την επιγραφή της χορηγού τους και,αναμφίβολα,θα τις ανοίξει πολλούς δρόμους και θα είναι μία τεράστια οικονομική τόνωση για τον σύλλογο. 300 εκατομμύρια άνθρωποι στην συγκεκριμένη ήπειρο παρακολουθούν παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ,ένας αριθμός που αποτελεί κίνητρο για την Σάντερλαντ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη δύναμη, από της ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, στην Αφρική,όμως,οι ενδείξεις προβάλουν ξεκάθαρα πως και η Σάντερλαντ ''θα ανεβεί σημαντικά στα μάτια'' των αφρικανών φιλάθλων μετά από αυτή την απόφαση. Η ομάδα του Μάρτιν Ο΄Νιλ, που κατετάγη 13η στην βαθμολογία την σεζόν 2011-2012, δεν ανακοίνωσε το κόστος του deal. Ο πρόεδρος του σωματείου, Έλις Σόρτ,δήλωσε μεταξύ άλλων: '' Πρέπει να προσαρμοστούμε στις απαιτήσεις του financial fair play οπότε τα χρήματα που θα επενδύσουμε θα είναι αρκετά λιγότερα από αυτά που μπορούμε να δώσουμε''.

Παράλληλα,τόνισε ότι η συνεργασία ''θα αποφέρει θετικά στοιχεία τόσο στην Σάντερλαντ όσο και στην αφρικανική ήπειρο,η οποία έχει αποτελέσει πρωτεύον κομμάτι στις επιτυχίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια''. Επιπρόσθετα,επεσήμανε πως: ''Θέλουμε να είμαστε μέσα στην πρώτη δεκάδα του πρωταθλήματος.Υπάρχει μεγάλη πίεση για να το πετύχουμε- τόσο από τους οπαδούς και τις φιλοδοξίες τους όσο και από τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη που αναμειγνύονται στην Premier League''.

Αξίζει,επίσης,να σημειωθεί πως αρκετοί Αφρικανοί ποδοσφαιριστές τίμησαν με την παρουσία τους την φανέλας της Σάντερλαντ. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι: οι Γκανέζοι Τζίαν Ασαμόα,Τζον Μενσά και Σουλέι Μουντάρι,ο Αιγύπτιος Άχμεντ Ελμοχαμάντι και ο μέσος από το Μπενίν Στεφάν Σεσενιόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου