Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Μόνο με θαύμα δεν κερδίζει η Γερμανία. Δανία 1-2 Γερμανία.

Χωρίς να πιάσει μεγάλη απόδοση, η Γερμανία έκανε το χρέος της και νίκησε με σβηστές μηχανές μία από τις καλύτερες ομάδες του Euro στην αμυντική λειτουργία. Από νωρίς πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και επέβαλλε τον ρυθμό της ανοίγοντας το σκορ στο 19'. Θύτης ο Ποντόλσκι που δεν μπορούσε να βρει καλύτερο τρόπο για να συνοδεύσει την συμπλήρωση 100 συμμετοχών με την εθνική ομάδα. Η αναταραχή στην άμυνα μετά από την οριζόντια σέντρα του Μιούλερ,βοήθησε τον νυν άσσο της Άρσεναλ να βρει δίχτυα. Ο Γκόμεζ αρχικά δεν κατάφερε να κρατήσει την μπάλα και να σουτάρει αλλά η δεύτερη ευκαιρία δόθηκε στα πάντσερς που σημείωσαν,έτσι,το 0-1.

Πάντως,ανεξαρτήτως του σκορ,η Γερμανία είναι η τρίτη ομάδα του ομίλου που την πάτησε από το''καμουφλάζ'' των Δανών. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν όλα τα γκολ τους στον όμιλο σε ανύποπτη φάση,εκεί που η εξέλιξη του παιχνιδιού δείχνει πως θα αποτελέσουν εύκολη λεία για τους αντιπάλους τους. Με αυτό τον τρόπο την πάτησε η Ολλανδία,παραλίγο να την πατούσε και η Πορτογαλία και η Γερμανία απλά πληγώθηκε,δεχόμενη μόλις το δεύτερο γκολ στην διοργάνωση. Στο 24' ο Γιάκομπσεν εκτέλεσε το κόρνερ που έφερε πολύ κόσμο στην περιοχή. Η πάσα είχε στόχο τον Μπέντνερ ο οποίος στην συνέχεια με κεφαλιά,δεξιοτέχνης στο συγκεκριμένο χαρακτηριστικό,βρήκε τον Κρον-Ντέλι που δεν χάρισε την ευκαιρία που του δόθηκε. 1-1 η Δανία που αμέσως μετά ακολούθησε το γνωστό πλάνο και κλείστηκε στο ''καβούκι'' της. Η Γερμανία πάλευε με νύχια και με δόντια για να διασπάσει με μία κάθετη πάσα το αμυντικό δίδυμο,Άγκερ και Κέερ,που άντεξε την πίεση. Η ομάδα του Λεβ προσπαθούσε να χτυπήσει τους αντιπάλους της με ανάπτυξη από το κέντρο και σπάνια από τις πτέρυγες. Την δεύτερη οδό διάλεγε όποτε ο χώρος των αμυντικών χαφ της Δανίας ήταν ασφυκτικά γεμάτος,και τα εξτρέμ της,κυρίως ο Έζιλ,επιχειρούσαν με σέντρες από τα πλάγια να βρουν παίκτη της Γερμανίας μέσα στην μεγάλη περιοχή. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι το πόσο γρήγορα αντιλαμβάνονται τα πάντσερς την κατάσταση που επικρατεί στο άλλο μισό και ανάλογα με τις συνθήκες προσαρμόζονται. Επιπρόσθετα,απέναντι στην Δανία, που από το πρώτο ημίχρονο έπαιξε με αμυντικό προσανατολισμό, ανέβαζε όλους τους παίχτες στην επίθεση εκτός από τους Χούμελς και Μπαντστούμπερ,όποτε είχε την κατοχή της μπάλας. Παράλληλα,στις φάσεις που οι Γερμανοί αμύνονται μόνο ο Γκόμεζ δεν συμμετέχει με τους υπόλοιπους 10 παίχτες να πιέζουν αποφασιστικά. Τρομερή η τακτική του Λεβ,που προϋποθέτει,βέβαια,και παίχτες με τις κατάλληλες δυνατότητες,που όπως φαίνεται η Γερμανία διαθέτει.


Το 1-1 του ημιχρόνου στο Πορτογαλία-Ολλανδία,δεν συνέφερε την ομάδα του Μόρτεν Όλσεν που ήθελε πάση θυσία την νίκη για να περάσει αφού πιθανή ισοβαθμία με τους ίβηρες θα έβγαζε τρίτη την Δανία που είχε χάσει το μεταξύ τους παιχνίδι (2-3 υπέρ των Πορτογάλων). Ωστόσο,αυτό δεν φάνηκε να επηρεάζει την τακτική προσέγγιση του Δανού προπονητή που έπαιξε όπως και πριν και έδειξε πως δεν έχει plan b που θα χτυπούσε την παντοδύναμη Γερμανία. Στόχος του ήταν να διαφυλάξει την ισοπαλία και ήλπιζε σε νίκη των Ολλανδών. Τελικά,δεν κράτησαν το 1-1 ούτε οι Δανοί ούτε οι Ολλανδοί με τις δύο πλευρές να φεύγουν απογοητευμένες. Και στο δεύτερο μέρος, οι φιναλίστς του Euro 2008 είχαν παγιδεύσει τους αντιπάλους τους που δεν μπορούσαν να πάρουν ανάσα. Οι κεντρικοί αμυντικοί μπορεί να έδιωχναν στο τέλος,μετά κόπων και βασάνων,την μπάλα αλλά οι Γερμανοί ήταν πάλι εκεί για να την υποδεχτούν. Το γεγονός ότι η Δανία έπαιζε με έναν επιθετικό κατέστησε δύσκολο το έργο να βγει στην αντεπίθεση αφού μόνο ο Μπέντνερ ήταν στο κέντρο για να κρατήσει μπάλα και να οργανώσει ενδεχόμενη φάση.


Ο ρυθμός στο δεύτερο 45λεπτο ήταν ιδιαίτερα υποτονικός,όμως,οι Γερμανοί δεν έδειχναν να ανησυχούν για το 1-1. Το μέταλλο της έφερε το γκολ. Το δεύτερο και νικητήριο τέρμα των πάντσερς επετεύχθη στην μοναδική φάση του αγώνα που οι δύο στόππερς των ερυθρολεύκων έχασαν την συνοχή τους. Οι γείτονες τους δεν συγχώρεσαν το λάθος τους και η μαγική ασσίστ του Έζιλ έβγαλε σε θέση τετ-α-τετ τον Μπέντερ που είχε προωθηθεί. 1-2 χωρίς δυσκολία για τον Λεβ,ο οποίος προφύλαξε στα τελευταία λεπτά του αγώνα τους Γκόμεζ,Ποντόλσκι και Μιούλερ ενόψει του ερχόμενου ματς με την Ελλάδα για την φάση των 8. Ο τελευταίος πραγματοποίησε πολύ μεστό παιχνίδι και μαζί με τον Σβάινσταϊγκερ συνέβαλλαν καθοριστικά στο να ''προχωράει'' η μπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Πιο πολύ ο Μιούλερ είχε σαν έργο να συνεχίσει την προσπάθεια που είχε αρχίσει από τα πόδια του 27χρονου μέσου. Διακρίθηκαν σε ένα παιχνίδι που κανένας παίχτης δεν μπορεί να ειπωθεί πως έκανε το <<μπαμ>>. Ο Μπέντερ,σίγουρα,ξεχώρισε αφού πέτυχε το 1-2 και παίζοντας στην δεξιά πτέρυγα βοήθησε σε όλους τους τομείς,και αμυντικά και επιθετικά,με επιτυχία. Από την άλλη πλευρά,σχεδόν αψεγάδιαστοι στο παιχνίδι τους ήταν οι Άγκερ και Κέερ,όπως προαναφέρθηκε. Η Δανία,αναμφίβολα,έδειξε οργάνωση και καλά στοιχεία και της άξιζε μία θέση στον επόμενο γύρο αλλά οι απαιτήσεις του δευτέρου ομίλου την έθεσαν εκτός.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου