Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Σκόνταψαν οι Ατζούρι... Ιταλία 1-1 Κροατία.

Γκέλα που,λογικά, δεν θα στοιχίσει στην ομάδα του Τσέζαρε Πραντέλι,ωστόσο οι Ιταλοί χρειάζονται, πλέον, οπωσδήποτε νίκη στην τελευταία αγωνιστική με τους Ιρλανδούς για να μην μπούνε σε μπελάδες. Η ευτυχία και η υπέρμετρη χαρά που επήλθε μετά την ισοπαλία κόντρα στην Ισπανία,μόλις στο πρώτο ματς των ομίλων, ήταν ένα γεγονός που έφερε κατά κάποιον τρόπο εφησυχασμό στην ομάδα. Το θετικό σχετικά σκορ με τους φούριας ρόχας δεν εξασφάλιζε απευθείας την πρόκριση κάτι που σήμαινε δύο νίκες στην συνέχεια με την πρώτη να μην έρχεται. Μπορεί η Ιταλία να πάτησε γκάζι στο πρώτο μέρος και να προβάλλει πως θα φύγει στο τέλος με τους τρεις βαθμούς,ωστόσο,το προβάδισμα πιθανώς να την χαλάρωσε και να περίμενε,απλώς, το 90' για να πανηγυρίσει, με το παιχνίδι να έχει πολύ ψωμί ακόμα. Στο 39' ο Πίρλο άνοιξε το σκορ με μία καλλιτεχνική εκτέλεση φάουλ λίγα μέτρα έξω από την μεγάλη περιοχή και όλα έδειχναν πως η πλευρά του θα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Αρκετές χαμένες φάσεις είχαν προηγηθεί με μεγαλύτερη την διπλή ευκαιρία που είχε ο Μαρκίσιο να σκοράρει με τον Πλετίκοσα,όμως, να του λέει <<όχι>> πεισματικά. Ο Πίρλο,πραγματικά, στο πρώτο 45λεπτο και στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήταν χάρμα οφθαλμών αφού ένιωθε κανείς πως όποια φορά ακουμπούσε την μπάλα θα έκανε κάτι το ασυνήθιστο,το ασυμβίβαστο. Η Σκουάντρα Ατζούρα φαινόταν πολύ σκληρή για να πεθάνει αλλά μετά την ανάπαυλα δεν παρουσιάστηκε με το αντίστοιχο πάθος και διάθεση.


Είναι άξιο απορίας το τι είπε ο Τσέζαρε Πραντέλι στα αποδυτήρια... Η Ιταλία από την ώρα που ξαναπάτησε στο γήπεδο μέχρι να δεχτεί το γκολ της ισοφάρισης έδειχνε πως δεν έχει συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο αφού σε κάποιες περιπτώσεις προσπαθούσε να κάνει καθυστερήσεις ενώ σε άλλες στόχευε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Το γεγονός αυτό προβλημάτισε αφού η Ιταλία και η Γερμανία από άποψη τακτικής προσέγγισης μοιάζουν πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Παρόλο που δεν παρουσιάζουν θέαμα που πολλοί φίλαθλοι επιζητούν,το σύστημα τους είναι ιδιαίτερα σφιχτό και δυσκολοκατόρθωτο για να ''χτυπηθεί''. Στην άμυνα και στην επίθεση συμβάλλουν όλοι οι παίχτες και η αντεπίθεση αποτελεί σχεδόν ξένο όρο για τις δύο πλευρές,πράγμα που σε μη αποτελεσματική επίθεση της ομάδας δεν φέρνει την άμυνά τους σε δύσκολη θέση. Και το γκολ,όπως φάνηκε, προήλθε από ατομικό λάθος στα μετόπισθεν και όχι από το σχέδιο της Ιταλίας, αφού ο Κιελίνι με κακή τοποθέτηση εξέθεσε τον Μπουφόν. Βέβαια,άξιος συγχαρητηρίων είναι και ο Μάντζουκιτς με την εκπληκτική ψυχραιμία που επέδειξε στην φάση. Σουτ που εξόντωσε τον έμπειρο τερματοφύλακα με την μπάλα να παίρνει φωτιά. Αφού χτύπησε στο δεξί δοκάρι,μπήκε στα δίχτυα με τον επιθετικό της Βόλφσμπουργκ να διαμορφώνει το 1-1 και να φτάνει τα τρία τέρματα στην διοργάνωση. Μέχρι εκείνη την στιγμή,οι Βαλκάνιοι κάτι προσπαθούσαν να κάνουν που κανένας δεν καταλάβαινε. Πολλές φορές ανέβαιναν τα μπακς,Στρίνιτς και Σέρνα,στα χαφ και εγκλωβίζονταν σχεδόν από μόνα τους με τους αντιπάλους τους να μην καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να τους αντιμετωπίσουν.Το ευμετάβλητο 1-0,παρόλα αυτά, τους έδινε το δικαίωμα να κάνουν όνειρα και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν.


Μάλιστα,δεν σταμάτησαν εκεί αφού και μετά το 72',όπου σημειώθηκε το γκολ, οι Κροάτες επιδίωκαν το δεύτερο τέρμα της νίκης με την λογική ότι στο επόμενο παιχνίδι παίζουν με την νικήτρια της διοργάνωσης του 2008,Ισπανία. Δεν τα κατάφεραν και πλέον κυνηγάνε το θαύμα. Αδιαμφισβήτητα,ο Πίρλο ήταν ο καλύτερος του αγώνα,κυρίως με την παρουσία του στο πρώτο μισό,αλλά και ο Μόντριτς,από την άλλη, αποτέλεσε βαρυσήμαντο όπλο στην φαρέτρα του Μπίλιτς και συνέβαλλε αποφασιστικά στην ανατροπή του αποτελέσματος. Πανταχού παρών ο μέσος της Τόττεναμ που έκοβε και έραβε στον χώρο του κέντρου. Ο Μάντζουκιτς αποτέλεσε,επίσης,κρίκο των Κροατών που έκρινε το ματς αφού γέμιζε την αντίπαλη περιοχή και με το γκολ του θέτει την ομάδα του υποψήφια στο παιχνίδι της πρόκρισης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου