Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Ό,τι μα ό,τι έγινε στην ''πρώτη'' του ΠΑΟΚ.(+εικόνες)

4.000 περίπου οπαδοί συγκεντρώθηκαν στην Τούμπα για να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα. Ο φετινός αριθμός, ασφαλώς, και δεν συγκρίνεται σε καμία περίπτωση με τον αντίστοιχο παλαιότερων ετών,ωστόσο,υπήρχε παλμός στην κερκίδα και το σύνολο του Γιώργου Δώνη πήρε την ώθηση που χρειαζόταν. Τα επίσημα ήταν ασφυκτικά γεμάτα ενώ μερίδα οπαδών κατευθύνθηκε από αυτά προς την 4,λίγο πριν αρχίσει η προπόνηση. Φαίνεται πως πολλοί παοκτσήδες είναι ταυτισμένοι με την συγκεκριμένη θύρα και δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς. Στα vip του γηπέδου βρισκόταν και ο Παναγιώτης Ποικιλίδης. Τα 200 άτομα που μαζεύτηκαν στο κέντρο της 4,φώναζαν από την πρώτη στιγμή συνθήματα υπέρ των οργανωμένων του ΠΑΟΚ και κατά της αστυνομίας,όντας σαφώς επηρεασμένοι από τις πρόσφατες συλλήψεις των οπαδών του δικέφαλου του Βορρά.


Ρυθμικά ακούγονταν στο γήπεδο συνθήματα όπως ''Λευτεριά στα αδέρφια μας'' και ''να καεί η πxxxxxα η βουλή'',καθ'όλη την διάρκεια της προπόνησης. Μάλιστα,ήταν προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία προς τις φυλακές των Διαβατών,με στόχο αρκετά μέλη της 'Θύρας 4' να διαμαρτυρηθούν για την αντιμετώπισή των οπαδών του ΠΑΟΚ από τις Αρχές.


Πριν περάσουν οι παίχτες του ΠΑΟΚ στο χορτάρι,κάτι που έγινε τελικά στις 19:30,προηγήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός με τον παπά να ευλογεί ακόμα και τις εστίες του σταδίου.


Η μεταγραφή,ακόμα,για τον ΠΑΟΚ δεν έχει γίνει και η αγωνία γύρω από αυτό το θέμα κορυφώνεται. Ως συνέπεια,τα βλέμματα ήταν αποκλειστικά στραμμένα στο πρόσωπο και στους συνεργάτες του Γιώργου Δώνη που έδειχναν να έχουν τον έλεγχο της κατάστασης. Ο νέος τεχνικός του ΠΑΟΚ καταχειροκροτήθηκε από τους οπαδούς που βρίσκονταν στην Τούμπα και φαίνεται πως έχει από το ξεκίνημα του την αποδοχή του κόσμου.


Σαλπιγγίδης,Μαλεζάς,Χαλκιάς και Φωτάκης απουσίαζαν από την προπόνηση αφού έχουν πάρει σχετική άδεια από τον προπονητή τους ώστε να ξεκουραστούν μετά από την επίπονη περσινή για αυτούς σεζόν. Ο Σταφυλίδης,επίσης,απουσίαζε λόγω υποχρεώσεών του με την εθνική νέων. Επιπρόσθετα, και στον Τσουκαλά είχε χορηγηθεί άδεια από την ''πρώτη'' ενώ ο Πόποβιτς δεν έλαβε μέρος λόγω της πρόσφατης επέμβασης στην οποία προέβη. Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές που προπονήθηκαν ήταν οι: Γλύκος,Καραντασιάδης,Κατσικάς,Κωνσταντινίδης,Γκαρσία,Κίτσιου,Κάτσε,Πέλκας,Αθανασιάδης,Μελίσσας,Έττο,Στάμου,Σακελλαρίου,Γεωργιάδης,Ρομπέρ,Γιάννου,Κρέσιτς,Αποστολόπουλος,Ιντζίδης,Δεμιρτζόγλου,Παπάζογλου,Λίνο,Παναγιωτούδης και Λαζάρ.


Το πρόγραμμα που ακολούθησαν οι ποδοσφαιριστές,υπό το άγρυπνο βλέμμα του Γιώργου Δώνη,  ήταν: τρέξιμο και αντοχή,ατομικό παιχνίδι με την μπάλα και κάμψεις. Επιπλέον,χώρισε τους παίχτες σε τρεις υπό-ομάδες και έπαιξαν ένα είδος ''κορόιδου'' με την μία από τις τρεις να βρίσκεται στο κέντρο και να προσπαθεί να κλέψει όσες πιο πολλές φορές γίνεται την μπάλα από τις άλλες δύο. Στην συνέχεια,η προπόνηση περιελάμβανε δίτερμα. Ήταν και το σημείο που η κερκίδα σχετικά ζεστάθηκε και ήθελε να δει γκολ. Αφού το δίτερμα τελείωσε,οι παίχτες αργότερα έκαναν για 10 λεπτά χαλάρωμα πριν πάρουν τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Η πρώτη προπόνηση,αναμφίβολα,δεν οδηγεί σε αγωνιστικά συμπεράσματα καθώς αυτό φαίνεται μέσα από την διάρκεια. Ήταν,απλά,η επιστροφή των ποδοσφαιριστών στο χορτάρι που είναι ανάγκη να προετοιμαστούν ενόψει των δύο κρίσιμων προκριματικών που θα δώσουν προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους ομίλους του Europa League και,φυσικά,ενόψει του απαιτητικού πρωταθλήματος,όπως διαμηνύεται,της ερχόμενης σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου