Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Σούπερ comeback από την Ουκρανία! Άφησε παγωτό τους Σουηδούς!

Αναμφίβολα, θέλει κότσια για να καταφέρεις τέτοια ανατροπή σκορ. Η Ουκρανία δεν μάσησε και ενώ βρισκόταν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου με την πλάτη στον τοίχο και τον κόσμο να μουρμουράει κατάφερε το 0-1 μέσα σε 9 λεπτά να το μετατρέψει σε 2-1. Δράστης ο αειθαλής Σεφτσένκο που με εμφάνιση από τα παλιά έστειλε την οικοδέσποινα Ουκρανία στους εφτά ουρανούς και σκέφτεται βάσιμα την πρόκριση. Ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό και πολλές φάσεις πραγματοποιήθηκε στο Κίεβο που είχε βαφτεί κίτρινο και μπλε. Οι δύο πλευρές γνώριζαν καλά πως όποιος χάσει πάει σπίτι του αφού Αγγλία και Γαλλία έχουν σαφές προβάδισμα και έτσι η νίκη ήταν μονόδρομος με την ισοπαλία να μην βολεύει ούτε τον Μπλαχίν ούτε τον Χάμρεν. Ένας αγώνας με συνεχείς αντεπιθέσεις και με τα δύο ημίχρονα να μοιάζουν μορφολογικά ενώ,παράλληλα, οι δύο ομάδες δεν προσπάθησαν σε ουδεμία φάση να κάνουν καθυστερήσεις με το ποιοτικό ποδόσφαιρο να έχει τον πρώτο λόγο.


Εκεί που την πάτησε η Σουηδία και ίσως αποδειχτεί η αιτία για να μην συνεχίσει στην διοργάνωση είναι ότι όλα περιστρέφονται γύρω από έναν παίχτη,τον Ιμπραϊμοβιτς,πράγμα που συναντάται στην Σουηδία περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα του τουρνουά. Ο άσσος της Μίλαν αντιμετωπίστηκε από την παγίδα των Τίμοστσουκ,Κακερίδη και Μίχαλικ οι οποίοι τον ''στρίμωχναν'' στο πρώτο άγγιγμα της μπάλας από πλευράς του πριν προλάβει να επεκταθεί στον χώρο. Επιπρόσθετα,ήταν εμφανές το πρόβλημα στην επίθεση των σκανδιναβών με τον Ρόσενμπεργκ να έχει ρόλο κομπάρσου ενώ ο Τοϊβόνεν να μην μπορεί να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της αριστερής πτέρυγας. Ο δεύτερος αναγκαστικά μετατοπίστηκε σε εκείνη την θέση η οποία είναι ξένη για τον κεντρικό επιθετικό της Αϊντχόφεν. Το γκολ του Ιμπραϊμοβιτς στο 52' δεν ήταν αρκετό για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα αφού οι Σουηδοί επαναπαύτηκαν και συνέχισαν να παίζουν επιθετικό ποδόσφαιρο. Ωστόσο,αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία δεν μπορεί να κλειστεί στην άμυνα αφού στην νοοτροπία της έγκειται ξεκάθαρα το ανοιχτό στυλ παιχνιδιού. Έτσι, στο 55' ο αθόρυβος μέχρι εκείνο το σημείο Σεφτσένκο λύτρωσε τους συμπατριώτες του με την εξαιρετική κεφαλιά του αφού νίκησε στα ίσια στον αέρα τον Ούλοφ Μέλμπεργκ.


 Η Ουκρανία πήρε τα πάνω της και φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου να πετύχει και το δεύτερο πολυπόθητο γκολ. Και πράγματι στο 61' το τέρμα ήρθε πάλι από τον συνήθη ύποπτο! Ο αστέρας της Ντιναμό Κιέβου χρησιμοποίησε το κεφάλι του για δεύτερη φορά με στόχο να σκοράρει και το κατάφερε. Κόρνερ του Κονοπλιάνκα που βρίσκει με συστημένη μπαλιά τον Σεφτσένκο ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τον ελάχιστο ελεύθερο χώρο που βρήκε μέσα στην μεγάλη περιοχή και στη συνέχεια σημείωσε το 2-1. Δίκαιο το standing ovation και η αγκαλιά του ''κλειστού'' Μπλαχίν με την εικόνα των δύο θρύλων να μιλά από μόνη της. Άξιοι συμπαραστάτες στον αγώνα του Σεφτσένκο για ''επανάσταση'' ήταν οι Ναζαρένκο και Χούσιεφ με τον καθένα από τους τρεις να εμφανίζεται εντυπωσιακός στον χώρο ευθύνης του σε επίθεση,κέντρο και άμυνα,αντίστοιχα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου