Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δεν μάσησαν από έδρα οι Γάλλοι. Ουκρανία 0-2 Γαλλία.

Κάποιες φορές οι πειστικές νίκες των ομάδων μετράνε πιο πολύ στα μάτια των φιλάθλων από ότι τα πολλά γκολ και ο μεγάλος αριθμός χαμένων ευκαιριών. Έτσι,λοιπόν, και η Γαλλία αντεπεξήλθε στον χαρακτηρισμό του φαβορί και κέρδισε μία πλασματικά εύκολη νίκη η οποία στην πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μόχθου. Το να μην κάνεις ένα ματς ''θρίλερ'' εμπερικλείει στοιχεία όπως ψυχραιμία,εργατικότητα,και σε καμία περίπτωση υποτίμηση προς τον αντίπαλο. Σε ένα ματς όπου άνοιξαν οι ουρανοί με  την βροχή να διακόπτει τον αγώνα για σχεδόν μία ώρα, οι δύο ομάδες δεν χαλάρωσαν και πάλεψαν για τους τρεις κρίσιμους βαθμούς.


Ειδικά,στο πρώτο μέρος ο ρυθμός της Ουκρανίας θύμισε σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου κόντρα στην Σουηδία,πράγμα που προμηνυόταν ιδιαίτερα ευοίωνο στους υποστηρικτές της. Η μεγάλη φάση,όμως,δεν ήρθε στα πρώτα 45 λεπτά (αξιοσημείωτο θα μπορούσε να θεωρηθεί μόνο το σουτ που απέκρουσε ο Πιάτοφ στο τετ-α-τετ με τον Νασρί) και η Ουκρανία χρειαζόταν οπωσδήποτε αλλαγές στην ανάπαυλα,με σίγουρη αυτή του Βορονίν (όπως και έγινε) που απογοήτευσε με τις ενέργειες του έξω από την μεγάλη περιοχή οι οποίες δεν έβρισκαν αντίκρυσμα ή, ακόμα καλύτερα, ούτε καν πλησίαζαν σε αυτό.Ο Σεφτσένκο,επίσης,δεν εντυπωσίασε σε καμία περίπτωση αν και είχε διάθεση για να εμφανιστεί αναλόγως,κάτι που συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Γαλλία έδειχνε πως αργά ή γρήγορα θα προηγούνταν στο σκορ αφού γκολ δεν θα δεχόταν και η επιθετική της γραμμή φαινόταν αποφασισμένη για τους 3 βαθμούς.


Η Ουκρανία την πλήρωσε στο χρονικό σημείο που λυτρώθηκε κόντρα στους σκανδιναβούς,στο κομβικό τέταρτο 50'-65'. Ο Μενέζ έστελνε μηνύματα στους οικοδεσπότες τα οποία,όπως αποδείχτηκε,δεν έβρισκαν παραλήπτη και στο 53' δεν συγχώρεσε. Ο Μπενζεμά κατέβασε αρχικά την μπάλα,την μεταβίβασε στον άσσο της Παρί Σεν Ζερμαίν που αφού άλλαξε πόδι σούταρε,τελικά,με το αριστερό με την προσπάθειά του να καταλήγει στα δίχτυα του Πιάτοφ. Η άμυνα δεν πρόλαβε την γρήγορη επιθετική κίνηση των τρικολόρ.Ο Μπενζεμά,αν και μέχρι στιγμής παίζει με σβηστές μηχανές,συμβάλλει καθοριστικά στο να ανοίγει χώρους και στο δέχεται την πρώτη πάσα από τους μεσοεπιθετικούς. Πριν καλά καλά συνειδητοποιήσουν τι συνέβη,οι Ουκρανοί δέχτηκαν και το δεύτερο γκολ-λήξη του παιχνιδιού από τον Καμπάιγ. Ο βραχύσωμος επιθετικός χαφ της Νιουκάστλ,μετά από σύγχυση των σέντερ-μπακς,άδραξε την ευκαιρία και χτύπησε με συρτό και δυνατό σουτ τον Πιάτοφ. Άλλη μία ασσίστ από τον Καρίμ Μπενζεμά. Η σιγή στο στάδιο δεν περιγράφεται από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι την λήξη με την Ουκρανία να έχει αποδεχτεί την μοίρα της που ήταν προδιαγεγραμμένη με βάση την εικόνα της.


Άλλη μία μεγάλη φάση σημειώθηκε μέχρι το 90' και πάλι από τα πόδια του Καμπάιγ ο οποίος με φαλτσαριστό σουτχτύπησε το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας,προς ατυχία του.Ο Λοράν Μπλαν,στην συνέχεια, έριξε με τις αλλαγές του τον ρυθμό του παιχνιδιού μη θέλοντας,και σοφά,να παίξει κορόνα-γράμματα τους τρεις σημαντικούς βαθμούς. Η έξοδος του Καμπάιγ από τον αγώνα και η είσοδος του Μ'βιλά έδειξε ξεκάθαρα τις προθέσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού που ακολούθησε αμυντικό προσανατολισμό στο τελευταίο 20λεπτο. Επιδίωξε,μάλιστα,να κάνει και δοκιμές αφού στο ματς πέρασε ο ταλαντούχος Μαρτίν και ο πρώτος σκόρερ της Λιγκ 1 και διακαής πόθος της Άρσεναλ Ολιβιέ Ζιρού. Το εκπληκτικό στην νίκη των Γάλλων ήταν το γεγονός ότι όποτε έχαναν την μπάλα στην επίθεση,προσπαθούσαν απευθείας να την ξανακερδίσουν βάζοντας τα πόδια τους στην φωτιά για την εθνική. Ακόμα και να μην το κατόρθωναν άμεσα,το μαρκάρισμά τους δεν έδινε χρόνο στην Ουκρανία να ξεδιπλωθεί. Επιπρόσθετα,όσες φορές οι γηπεδούχοι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες ευκαιρίες,αυτό γινόταν κατά βάση από τις πτέρυγες,όμως ο Κονοπλιάνκα και ο Γιαρμολένκο δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα. Ο πρώτος παρά τις γρήγορες κούρσες του,ήταν άστοχος στις πάσες του ενώ ο δεύτερος που συχνά συνέκλινε προς στο κέντρο για να σουτάρει,ήταν άστοχος στις απόπειρές του να απειλήσει τον Γιορίς. Η σιγουρία που εμπνέει ο τερματοφύλακας της Λιόν είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των κεντρικών αμυντικών,αφού ο γεννημένος στην Νίκαια πορτιέρο κάνει όλες τις αποκρούσεις να μοιάζουν εύκολες. Ο Μπενζεμά,επειδή ήταν άκρως αποτελεσματικός,χωρίς να πραγματοποιήσει,ωστόσο, το μεγάλο παιχνίδι,αποτέλεσε τον κορυφαίο του αγώνα που ''έβγαλε το φίδι από την τρύπα'' όταν η μπάλα έκαιγε. Ο Νασρί,επίσης,ήταν παρών όποτε χρειάστηκε και συνέβαλλε αμυντικά και επιθετικά με επιτυχία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου,Αγγλία και Γαλλία θα συνεχίσουν από τον τέταρτο όμιλο στην διοργάνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου