Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Βολική και η ισοπαλία για τα φαβορί του ομίλου.

Το 1-1 αφήνει περισσότερο γλυκιά παρά πικρή γεύση σε Ισπανία και Ιταλία και έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον επόμενο γύρο. Μπορεί οι πολλές φάσεις,ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο,που δημιούργησαν οι δύο πλευρές να τις έκανε να νιώσουν αδικημένες κατά κάποιο τρόπο από το αποτέλεσμα,ωστόσο,η ισοπαλία τους εξασφάλισε σχεδόν τις δύο πρώτες θέσεις του γκρουπ. Στο πρώτο μέρος ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν ιδιαίτερα αργός με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο. Η Ισπανία είχε τα ηνία του αγώνα μέχρι το 90' αφού οι αναποτελεσματικές πάσες που δοκίμαζαν συχνά οι Ιταλοί αποτελούσε βούτυρο στο ψωμί για να βγαίνουν οι φούριας ρόχας στην αντεπίθεση,στοιχείο στο οποίο στήριξαν και την τακτική τους. Το 4-6-0 που αποτύπωσε στο χορτάρι ο Βιθέντε ντελ Μπόσκε ήταν ιδανικό για να περνάνε Ινιέστα και Τσάβι εύκολα το κέντρο,δύο παίχτες που είναι ταυτισμένοι με αυτό το είδος ανάπτυξης και το έδειξαν για άλλη μια φορά με την φανταστική τους εμφάνιση. Ο Τσάβι έπαιρνε την πρώτη πάσα από τους σέντερ -μπακς και ο Ινιέστα ξετύλιγε το παιχνίδι. Ο 28χρονος άσσος έγινε ο Μέσσι στον ρόλο του Μέσσι με βάση τα δεδομένα της Μπαρτσελόνα καθώς στο συγκεκριμένο ματς κρατούσε πιο πολύ μπάλα και είχε περισσότερες αρμοδιότητες πλειμέικερ από ότι συνηθίζει. Βέβαια, η υπεροχή στο κέντρο και η συντριπτική κατοχή των Ισπανών αποδυνάμωσε την ομάδα στην επίθεση όπου δεν υπήρχε ο παίχτης που θα έστελνε με άνεση την μπάλα στα δίχτυα. Ο συγκριτικά με τους συμπαίκτες του περισσότερο προωθημένος Σίλβα χαράμιζε τις ευκαιρίες αφού τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά δεν αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις του αγώνα. Ένα πρώτο ημίχρονο που δεν θα χαρακτηριζόταν από δάφνες ποιότητας.


Μετά την 45λεπτη διακοπή η Ισπανία φαινόταν πως θα φτάσει αργά ή γρήγορα στο γκολ,όμως, οι Ιταλοί είχαν αντίθετη γνώμη. Στο 60' ο Αντόνιο ντι Νατάλε βγήκε στην πλάτη της άμυνας και μετά από μαγική ασσίστ του Αντρέα Πίρλο πέτυχε το 1-0. Όμως, οι Ιταλοί δεν εκτίμησαν το "θείο δώρο" του προβαδίσματος απέναντι στην Ισπανία και μετά από τέσσερα λεπτά ο Τσεσκ Φάμπρεγας πλήγωσε με την σειρά του τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Καταπληκτική πάσα για γκολ φτιάχτηκε μετά τον βιρτουόζο Πίρλο και από τον Σίλβα που πέρασε την μπάλα μέσα από τις "συμπληγάδες",Κιελίνι και Μπονούτσι.


Η είσοδος του Τόρρες στην συνέχεια κάλλιστα θα μπορούσε να αλλάξει την ροή του αγώνα,όμως,το άγχος πέρα από το πρόσωπό του ήταν ζωγραφισμένο και στο γήπεδο. Είναι καθαρά το θέμα ψυχολογίας που τον τραβάει πίσω με τα αγγλικά ταμπλόιντς αναμφίβολα να τον έχουν επηρεάσει.Το Euro είναι μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αντιδράσει στην παρατραβηγμένη κριτική που του ασκείται. Παρόλα αυτά,με αντίπαλο την Ιταλία σπατάλησε δύο ανεπανάληπτες ευκαιρίες.Αρχικά,δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Μπουφόν και στην δεύτερη δεν αποφάσισε σωστά κάνοντας σουτ αντί να πασάρει στον αμαρκάριστο Νάβας. Τα τραγικά διωξίματα των μπακς της Ιταλίας,Μάτζιο και Τζιακερίνι,βοήθησαν ακόμα περισσότερο τους αντιπάλους τους να πλησιάσουν τα καρέ της άμυνας αλλά προς ευχαρίστησή τους το σκορ παρέμεινε 1-1 με τους Ατζούρι να πανηγυρίζουν στο τέλος το αποτέλεσμα αλλά και την συνέχιση της παράδοσης. Η νικήτρια του Euro 2006 δεν έχει ηττηθεί ουδεμία φορά από την Ισπανία σε επίσημο αγώνα,πράγμα αξιέπαινο και ξεχωριστό παράσημο στην πλούσια ιστορία της.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου