Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Ποιο είναι το νέο αστέρι που μετακομίζει στην Κίνα?

Ο αντιπρόεδρος της Guangzhou R&F ,Λου Γι,είχε υποστηρίξει την προηγούμενη βδομάδα πως οι πιθανότητες να χαλάσει η μεταγραφή ήταν 1%. Και,τελικά,δεν έπεσε έξω αφού η εξέλιξη είχε αίσιο τέλος. Ο Γιακούμπου Αγιεκμπένι αποτελεί,πλέον,και με την βούλα μέλος του κλαμπ! Ο νιγηριανός στράικερ, που την περασμένη χρονιά είχε σκοράρει με την Μπλάκμπερν 17 γκολ,υπέκυψε στον πειρασμό της Guangzhou R&F αφήνοντας πίσω την Πρέμιερ Λιγκ όπου πέρασε 9 ολόκληρα χρόνια πετυχαίνοντας συνολικά 137 τέρματα!

Στις πρώτες του δηλώσεις με την νέα του ομάδα ο Γιακούμπου,επεσήμανε: ''Είναι μία καινούρια εμπειρία για μένα έχοντας ήδη παίξει σε Ισραήλ και Αγγλία''.

''Έχω μείνει εδώ (στην Κίνα) μόνο 3 μέρες και μπορώ να αισθανθώ ήδη την αγάπη,την ζεστασιά και την επαγγελματική συμπεριφορά των ανθρώπων''.

''Υπήρχαν πολλά κλαμπ που ενδιαφέρονταν για μένα σύμφωνα με τα media, αλλά οι μόνοι άνθρωποι που ήρθαν σε άμεση επαφή με εμένα ήταν από την Guangzhou R&F''.

Επιπρόσθετα,είπε: ''Πολλοί θα ρωτήσουν γιατί στην Κίνα? Η αλήθεια είναι πως δεν έχω πολλά να αποδείξω έχοντας σημειώσει σχεδόν 100 γκολ σε ένα πρωτάθλημα που θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο''.

''Ευχαριστώ την Μπλάκμπερν,τους οπαδούς,τους συμπαίκτες μου που έκαναν την μία μου σεζόν εκεί να μοιάζει με μία δεκαετία.Εκτιμώ την υποστήριξή τους και ελπίζω το κλαμπ να φτάσει ξανά στην κορυφή όσο πιο γρήγορα γίνεται''.

''Τα λεφτά δεν σου αγοράζουν την ευτυχία και ό,τι έχω βρει από τους ανθρώπους στην Κίνα είναι αγάπη,χαρά,ειλικρίνεια και ζεστασιά και δεν μπορώ να περιμένω πότε θα αρχίσω εδώ.''

''Δημιουργούν έναν απίστευτο ποδοσφαιρικό ''κόσμο'' εδώ και είναι ωραίο να αποτελώ κομμάτι του''.

Αξίζει,μάλιστα,να σημειωθεί πως ο Γιακούμπου ήταν η προτεραιότητα στις μεταγραφές του συλλόγου για 2 μήνες,με βάση τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της Guangzhou R&F. Ο 57 φορές διεθνής με την Νιγηρία ποδοσφαιριστής θα έχει προπονητή τον βραζιλιάνο Σέρτζιο Φαρίας (με θητεία μεταξύ άλλων στην Γιουβέντους).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου