Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Η Σουηδία δεχόταν αυτογκόλ λόγω της επιθετικότητας της. Σουηδία 2-3 Αγγλία.

Αντί να νικάει,χάνει εξαιτίας της επιθετικής της φιλοσοφίας. Χωρίς αμφιβολία,οι σκανδιναβοί δεν αξίζουν να βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας του τετάρτου ομίλου. Όπως και στο προηγούμενο ματς της Σουηδίας απέναντι στην Ουκρανία,έτσι και τώρα φάνηκε ότι ο Έρικ Χάμρεν δεν μπορεί να μαζέψει την ομάδα στην άμυνα. Το γεγονός αυτό είναι αρνητικός παράγοντας που δεν βοηθάει την Σουηδία να ευδοκιμήσει σε μονούς αγώνες,γεμάτους σκοπιμότητα που δεν είναι άλλοι από αυτούς του Euro. Η δεύτερη ευκαιρία πήγε και αυτή χαμένη,μετά την ήττα από τους Άγγλους. Η Αγγλία ήθελε να αποδείξει στο πρώτο μέρος ποιος είναι το αφεντικό και,έτσι, παρακολουθήσαμε από νωρίς ένα άκρως θεαματικό παιχνίδι. Το γκολ του Κάρολ,από ψηλοκρεμαστή ασσίστ του Τζέραρντ,αποτέλεσε την φωτιά που άναψε τον αγώνα και έκανε τους Σουηδούς να τα παίξουν όλα για όλα. Αξίζει να σημειωθεί πως η Σουηδία δέχεται γκολ με κεφαλιά στα 8 από τα τελευταία της 9 παιχνίδια και τα δύο τέρματα που πέτυχε ο Σεφτσένκο με αυτό τον τρόπο απέναντι στον Ίσακσσον θεωρούνται χαρακτηριστικό παράδειγμα. Το ανέβασμα περισσότερων παιχτών πέρα από την γραμμή του κέντρου φόβισε σε πρώτη φάση τους Άγγλους που δεν περίμεναν το υπέρμετρο θάρρος της αντίπαλου τους. Ωστόσο,οι αντεπιθέσεις των Σουηδών ήταν ανεπιτυχείς και μέχρι να φτάσουν στην αντίπαλη περιοχή,συνήθως, χαλούσαν. Το ημίχρονο τελείωσε 0-1 και το σκορ δημιουργούσε προϋποθέσεις για την συνέχεια.


Μόλις στο 49',οι μπλε-κίτρινοι ισοφάρισαν σκορπώντας χαμόγελα στους οπαδούς τους. Χτύπημα φάουλ του Ιμπραίμοβιτς που κόντραρε στο τοίχος των λιονταριών,με τον άσσο της Μίλαν,ωστόσο,να μην πτοείται και με μία κατά τ'άλλα ανορθόδοξη πάσα βρήκε ολομόναχο τον Ούλοφ Μέλλμπεργκ ο οποίος σούταρε από κοντινή απόσταση. Η προσπάθεια του δεν κατέληξε αμέσως στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε στο σώμα του Γκλεν Τζόνσον και το γκολ κατοχυρώθηκε στον δεξί οπισθοφύλακα. Παρά τις φήμες που ήθελαν Ιμπραίμοβιτς και Μέλλμπεργκ να καβγαδίζουν στο μέσο της εβδομάδας, η συνεργασία τους στον αγώνα πέτυχε αποδεικνύοντας ότι είναι σωστοί επαγγελματίες και βάζουν το εγώ τους κάτω από το συμφέρον της ομάδας. Ένα γκολ το οποίο,μάλιστα,το πανηγύρισαν και μαζί. Το δεύτερο χαστούκι στους Άγγλους ήρθε και τυπικά αυτή τη φορά από τον κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού στο 59'. Ξανά από φάουλ,με εκτελεστή τον Λάρσσον,η άμυνα των βρετανών έχασε τον Μέλλμπεργκ που όσα δεν μπορούσε να σώσει στην άμυνα με το κεφάλι με αντιπάλους τους Σεφτσένκο και Κάρολ τα έβαζε στο αντίπαλο τέρμα. Το 1-2 άρχισε να ξυπνάει άσχημες αναμνήσεις στους Άγγλους αφού δεν είχαν κερδίσει στην ιστορία τους την Σουηδία σε επίσημο παιχνίδι,με το προηγούμενο αποτέλεσμα να γράφει 2-2 ανάμεσα στις δύο πλευρές,στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Ο Χότζον ήταν όμως εκεί και η χρυσή του αλλαγή στον αγώνα Γουόλκοτ τον δικαίωσε και με το παραπάνω. Στο 61' μπήκε και στο 64' σκόραρε. Αναταραχή στην άμυνα με τον Ίσακσσον να αδυνατεί να ελέγξει την φάση. Μέχρι και ο παίχτης της Άρσεναλ απορούσε για το πως το σουτ του βρήκε δίχτυα.


Για την Σουηδία,ήταν μονόδρομος να πάρει τους 3 βαθμούς και απείλησε αρκετές φορές αλλά,τελικά, η καρδιά της Αγγλίας μίλησε. Στο 78' ο Γουέλμπεκ με γκολ υψηλής τέχνης πέτυχε το 3-2 μετά από ασσίστ του κορυφαίου,μέσα από μόλις 30' λεπτά παρουσίας στο χορτάρι,Γουόλκοτ. Στο 92' η Αγγλία είχε άλλη μια ευκαιρία που ξεκίνησε και πάλι από τα πόδια του δεξιού εξτρέμ,όμως, το σουτ του Τζέραρντ απέκρουσε ο Ίσακσσον.


Η προσπάθεια και η ψυχή που αποτύπωσε η Σουηδία στο γήπεδο στα δύο πρώτα της ματς δεν βρήκαν αντίκρυσμα,παρόλα αυτά,όμως,οι φίλαθλοι δεν θα ξεχάσουν το θέαμα που προσέφερε ακόμα και αν δεν προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Η απόδοση της ομάδας,που είναι και καλό και κακό, κυμαίνεται από τα πόδια του Ιμπραίμοβιτς,που είτε θα απογειώσει είτε θα καταρρακώσει το σύστημα της εθνικής και στο συγκεκριμένο ματς το απογείωσε,ανεξαρτήτως αποτελέσματος,αποτελώντας τον παίχτη που ξεχώρισε από την πλευρά του μαζί με τον εξαιρετικό στον αέρα Μέλλμπεργκ που πέτυχε στην ουσία 2 γκολ. Ο δεύτερος που κρίθηκε από τα ΜΜΕ ως ο κορυφαίος του αγώνα δήλωσε πως το βραβείο δεν σημαίνει τίποτα για αυτόν ενώ ο πρώτος επεσήμανε πως η Σουηδία ήταν καλύτερη από την Αγγλία,δείχνοντας και οι δύο την πικρία τους από την υπερπροσπάθεια τους που δεν επιβραβεύτηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου