Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Μπάκα και Νεϋμάρ, οι πιο ευτυχισμένοι!

Αν κάποιοι βγήκαν ευνοημένοι από τις τελευταίες εξελίξεις αυτοί αναμφίβολα είναι ο Μπάκα και ο Νεϋμάρ.

Τυφώνας πληροφοριών σχηματίστηκε τις προηγούμενες ώρες στην Ευρώπη. Πρώτα, σχετικά με τον πολύμηνο τραυματισμό του Φαλκάο και αργότερα με την απομάκρυνση του Ροσέλ από την προεδρία.

-Ο Μπάκα βλέπει από το (σχεδόν) πουθενά, μία θέση στην εθνική ομάδα της Κολομβίας. Ο ποδοσφαιριστής της Σεβίλης δεν ήταν στανταράκι για την Βραζιλία,ωστόσο, ο τραυματισμός του τίγρη του άνοιξε την πόρτα. Και μάλιστα, μια εικασία. Είναι πολύ πιθανό να τον δούμε και βασικό.


Ο κολομβιανός είναι ο επιθετικός που μοιάζει περισσότερο από όλους στο στυλ του Φαλκάο. Είναι ο πιο κοντινός στα χαρακτηριστικά του. Περισσότερο από τους Μαρτίνεζ, Γκουτιέρεζ και Μουριέλ που είναι οι εναλλακτικές λύσεις.

Μάλιστα, ο Μπάκα μίλησε και για τον τραυματισμό του Φαλκάο χαρακτηρίζοντάς τον ως "στυλοβάτη της εθνικής". Παρόλα αυτά, μοιάζει σχεδόν απίθανο να παίξει στο Μουντιάλ με την παρουσία του Ραδαμέλ στον θεσμό.

Με τα τωρινά δεδομένα, το "παιδικό όνειρό" του Μπάκα, ενδέχεται να γίνει πραγματικότητα. Ο Μπάκα είναι ένας παίχτης ταλαντούχος, κινείται σαν μία "τορπίλη" στο γήπεδο. Αλλά ο Φαλκάο είναι σταρ. Το ξέρουν και οι στοιχηματικές οι οποίες έριξαν τις αποδόσεις της Κολομβίας με τον τραυματισμό του.



-Ο Νεϋμάρ πανηγύρισε την αποχώρηση του Ροσέλ, προκαλώντας με το μήνυμα του ακόμα περισσότερους τριγμούς στην Μπαρτσελόνα.

Συγκεκριμένα, ευχαρίστησε μέσω του twitter τον Θεό που τον βοήθησε να νικήσει το κακό...

Το κακό είναι ο Ροσέλ. Φαίνεται πως ο Νεϋμάρ δεν άντεχε άλλο να γίνεται τόσος λόγος γύρω από την μεταγραφή του και να παίζεται το όνομα του σε αστυνομικές, πολιτικές και δικαστικές υποθέσεις.


Επίσης, υπάρχει και ένα πιο σοβαρό σενάριο. Ο Ροσέλ μπορεί να πάλευε για το ποσό των 57 εκ. και να ήταν έτσι σκληρός αντίπαλος του Νεϋμάρ. Αν η Μπαρτσελόνα στόχευε σε μία μεταγραφή 57 εκ. ενώ ο Νεϋμάρ είχε συμφωνήσει για 95 εκ. τότε θα υπήρχε τεράστιο χάσμα, και κυρίως στην τσέπη των Νεϋμάρ Τζούνιορ και του πατέρα του.

Ο Ροσέλ "έπεσε πολεμώντας" υπερασπιζόμενος πως η μεταγραφή κόστισε 57 εκ. Ωστόσο, στις 21 Ιανουαρίου ήρθαν κάποια στοιχεία στο φως που αποκαλύπτουν τα στοιχεία του συμβολαίου του, που μόνο ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα δεν παραδεχόταν.

Ακόμα και αν δεν είναι οικονομικά άμεσο το πρόβλημα του Νεϋμάρ, σίγουρα είναι έμμεσα. Όλος αυτός ο ντόρος που έγινε πλήττει την εικόνα του, μια εικόνα που φροντίζει πολύ. Μην ξεχνάμε ότι τα περισσότερα έσοδα του προέρχονταν από το image του κατά την περίοδο που έπαιζε στην Σάντος και όχι τόσο από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου