Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο Κέυλορ Νάβας κρατάει την Λεβάντε στην πρώτη εθνική.

Οι "βάτραχοι" διαθέτουν έναν φύλακα-άγγελο στο τέρμα. Κάθε αγωνιστική ξελασπώνει την υπόλοιπη ομάδα του.




Η Λεβάντε έχει ένα ιδιαίτερα φτωχό υλικό για να σταθεί στην La Liga. Το ότι ο Καράμπελας,ο Σιμάο και ο Ελ Ζαρ παίζουν στο ισπανικό πρωτάθλημα είναι άξιο αναφοράς. Η Λεβάντε με λίγα λόγια έχει κάνει αρκετές "φιλανθρωπίες", έχει εκπληρώσει τα πιο τρελά όνειρα αρκετών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στο ρόστερ της.

Ο Βύντρα τεχνηέντως δεν συμπεριλήφθηκε στα παραπάνω παραδείγματα καθώς ο πρώην αμυντικός του ΠΑΟ, όπως σχολιάστηκε και σε προηγούμενο άρθρο του μπλογκ, έχει λάμψει στα ισπανικά γήπεδα. Και είναι αδικία για τον ρόλο του, να τον θυμούνται μόνο όταν βάζει γκολ. Η ψυχραιμία του τον έχει αναδείξει, δεν ταράζεται ούτε και μπροστά στον πιο φημισμένο αντίπαλο καθώς έχει πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση. Δεν θα είναι παράλογο αν το καλοκαίρι πάρει μεταγραφή για κάτι παραπάνω.

Ωστόσο, με απλά λόγια αυτό που παρουσιάζει τακτικά η Λεβάντε είναι χάλια. Δεν βλέπεται και μέχρι τώρα σώζεται χάρη σε τρεις παίκτες που βάζουν πλάτη. Πέρα από τον Βύντρα, οι άλλοι δύο που πρέπει οπωσδήποτε να καταγραφούν είναι ο Μπαράλ και ο Κέϋλορ Νάβας.




Ο κοσταρικανός προφανώς πήρε φέτος τη φανέλα βασικού γιατί η Λεβάντε δεν είχε λεφτά για να καλύψει την αποχώρηση του Μουνούα. Ο Νάβας, όμως, δεν κάθισε να το αναλύσει και πολύ και άρπαξε την ευκαιρία. Με τις φανταστικές του αποκρούσεις έχει κερδίσει διθυραμβικά σχόλια. Ειδικά αφιερώματα δημιουργούνται για αυτόν στα ισπανικά μέσα τα οποία είναι σε αναμονή πριν κάθε του εμφάνιση.




Όταν η ομάδα σου δεν έχει ανάπτυξη, τότε ο τερματοφύλακας έχει πιο πολλές ευθύνες. Ο Ρουμπέν ανύπαρκτος, τα δύο χαφ σου (Σιμάο και Ντιόπ) "λίγα" για να δημιουργήσουν. Ενδεικτική είναι η τρικυμία που προκλήθηκε στα καρέ της Λεβάντε πριν το γκολ του Ράκιτιτς για το 2-1. 

Αρνητικά εντυπωσίασε τον θεατή η εικόνα της Λεβάντε η οποία έπαιζε στα τελευταία λεπτά του αγώνα με έξι ποδοσφαιριστές στην αμυντική γραμμή. Φαίνεται πως η Λεβάντε έχει αποδεχτεί πως δεν μπορεί να κρατήσει την μπάλα και προτιμάει τον δρόμο του κατενάτσιο ή αλλίως ταμπουριού!




Όλος αυτός ο λόγος γίνεται για να πιστωθούν ακόμα περισσότερα εύσημα στον Νάβας. Δεν παρατάει καμιά φάση και έχει πολύ μεγάλη πίστη στον εαυτό του.

Ο Κάμπελ και ο συμπατριώτης του Νάβας δεν έχουν καμια ελπίδα στο Μουντιάλ. Αγγλία, Ιταλία και Ουρουγουάη θα παλέψουν για δύο εισιτήρια, ωστόσο, το σίγουρο είναι ότι ο Νάβας θα ξεχωρίσει με την προσωπική του απόδοση. 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου