Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Παυλής όπως Δε λα Ρεδ!

Μισώ την κίνηση ορισμένων ποδοσφαιριστών να πουλάνε οπαδιλίκι για να αγαπηθούν με έναν πλάγιο τρόπο από τους οπαδούς, έστω από τους χαζούς.

Αλλά φάνηκε πως ο Παυλής όταν φιλούσε το σήμα το εννοούσε. Σήμερα ήρθαν τα αποδεικτικά στοιχεία, μέσα από την ανακοίνωση αποχώρησής του από το ποδόσφαιρο.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας του σταμάτησε την μπάλα σε ηλικία 24 χρονών. Ωστόσο, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν είναι τόσο απλά όσο ακούγονται.

Στην δύσκολη εφηβική ηλικία η πλειονότητα των παιδιών έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους: το διάβασμα ή την μπάλα. Στην πρώτη περίπτωση κάνεις θυσία προσωπικό σου χρόνο, για κάτι εντελώς Α- διασκεδαστικό.

Από την άλλη στη δεύτερη, μπορεί να την βρίσκεις στο χορτάρι αλλά ο σκεπτόμενος ξέρει κατά βάθος πως η επιλογή του κρύβει πολύ μεγάλο ρίσκο. Είτε απλά λόγω αποτυχίας στην αναρρίχηση είτε από παράπλευρους λόγους, λόγους ατυχίας, όπως είναι αυτοί της υγείας.

Ωστόσο, ο Παυλής έδειξε την απόλυτη αξιοπρέπεια και παράλληλα την λατρεία του στην ΑΕΚ. Ενώ θεωρητικά μένει ξεκρέμαστος σε πολύ μικρή ηλικία, και επαγγελματικά και ψυχολογικά, η ανακοίνωση του αναφερόταν μόνο στην εισαγωγή στο προσωπικό του πρόβλημα.

Η υπόλοιπη αφορά την αγάπη του για τον σύλλογο, για τον οποίο εύχεται μέσα από την καρδιά του να επιστρέψει στην Σούπερλιγκα. Είναι φανερό πως ο πόνος του για την κατάντια της ΑΕΚ είναι μεγαλύτερος από το δράμα που περνά.

Και το κυριότερο: Όλα αυτά τα λέει χωρίς να έχει να κερδίσει τίποτα. Ούτε για να γίνει σύνθημα όταν παίζει, ούτε για να του βάλουν πλάτη οι οπαδοί όταν δεν παίζει καλά.

Η πρότασή μου είναι να γίνει με τον Παυλή κάτι όπως αυτό που είχε γίνει με τον Δε λα Ρεδ. Ο μέσος της Ρεάλ μετά το πρόβλημα του στην καρδιά έμεινε κοντά στην ομάδα, σαν σύμβουλος του Μοουρίνιο. Θα άξιζε να γίνει μία παρόμοια ενέργεια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου