Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Πριν γιουχάρετε τον Πόστιγκα...

Ποιος είναι ο φταίχτης που η Βαλένθια δεν ρολάρει; Είναι σίγουρα ο Πόστιγκα; Δεν φάνηκε αυτό στο ματς με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο πορτογάλος δεν είναι ο φορ των γκολ. Μπορεί στην Σαραγόσα να έδωσε τέτοιο δείγμα, ωστόσο, δεν θα έπρεπε να είναι ο λόγος για να τον αγοράσει η Βαλένθια. Ο ρόλος του είναι περισσότερο υποστηρικτικός, όπως με την εθνική Πορτογαλίας.

Εκεί,βέβαια, ανοίγει χώρους για να συγκλίνουν τα επιθετικά χαφ, Ρονάλντο και Νάνι, πράγμα που δεν γίνεται με την ίδια ευχέρεια στην Βαλένθια. Ο Πιάτι και ο Φεγκούλι κουβαλάνε πολύ λιγότερο την μπάλα και δεν συγκλίνουν τόσο διαγώνια όσο οι δύο πορτογάλοι εξτρέμς.



Επίσης, ακόμα κι αν τον πήραν για τα γκολ, που είναι λανθασμένο, πόσες φορές του δόθηκε η ευκαιρία να σουτάρει; Η μόνη φάση της προκοπής που τελείωσε ήταν και το γκολ της ισοφάρισης.

Ο Πίτσι φαίνεται λίγο σαστισμένος τις πρώτες μέρες στην Βαλένθια και ελπίζω μετά από τις δοκιμές, όπως στο τέρμα, να βγάλει κάποια ασφαλή συμπεράσματα με καθαρό μυαλό. Γιατί είναι παράλογο να θέλει να παίξει με σέντρες προς την μεγάλη περιοχή και να χρησιμοποιεί τους Πιάτι και Φεγκούλι, ταυτόχρονα. Ούτε για τον Καρτάμπια είναι το δυνατό του ατού. Την καλύτερη σέντρα την έχει ο Μπερνάτ.

Αλλά ακόμα καλύτερη έχει κάποιος άλλος... 

Και το όνομα του είναι Αντρές Γουαρδάδο. Το θέμα κολλάει, όμως, στο ότι ο μεξικάνος εδώ και πολλά χρόνια, σχεδόν από την την ώρα που έφυγε από την Ντεπορτίβο, χρησιμοποιείται σαν αριστερό μπακ. Ωστόσο, με το πλάνο που παρατάσσει ο Πίτσι πρέπει να πάει σίγουρα μπροστά.

Και με τον Μπερνάτ γίνεται κάτι αντίστοιχο πλέον στην Βαλένθια, καθώς από αριστερό εξτρέμ, παίρνει συχνά και την θέση του αριστερού μπακ που του ταιριάζει γάντι. Εκεί έχει ξεχωρίσει. Οπότε καλύτερο θα ήταν να υπάρχει εναλλαγή θέσεων ανάμεσα στους δύο.

Πάντως, ο Πόστιγκα με τα τωρινά δεδομένα, μοιάζει αδικημένος από το σύστημα και οι οπαδοί τον αδικούν,επίσης. Λίγο πριν βάλει το γκολ ακούστηκαν τα κλασσικά "hijo de puta" (π......ς γιε) και μετά από περίπου ένα λεπτό τους αποστόμωσε. 



Πέρα από τις προπονητικές επιλογές, ούτε η διοίκηση... πατάει καλά αφού έριξε το όνομα του Εντουάρντο Βάργκας στο τραπέζι. Ο χιλιανός παίζει δανεικός στην Γκρέμιο από την Νάπολι και ούτε αυτός είναι καθαρός επιθετικός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου