Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Ένα νέο αστέρι γεννιέται!

Η Εσπανιόλ πετάει σε πελάγη ευτυχίας με τον παίχτη - αποκάλυψη που ονομάζεται Τζον Κόρδομπα. 

Ο κολομβιανός πέρασε στα ψιλά όταν στις 2 Σεπτεμβρίου η Εσπανιόλ αποφάσισε να τον πάρει ως δανεικό από την Κερέταρο. Ο Κόρδομπα φαινόταν πως θα είναι από εκείνες τις περιπτώσεις άγνωστων παικτών που πάνε δανεικοί σε μεγάλες ομάδες και φεύγουν χωρίς κανείς να το καταλάβει. Ωστόσο, ο μικρός έχει δείξει μέχρι τώρα τρομερή ποιότητα, πήγε στην Βαρκελώνη και θα μείνει.


Βλέποντας κανείς το καλοκαίρι τα στατιστικά του, θα έλεγε μετά βεβαιότητας ότι τα 3,5 εκ. ευρώ της οψιόν αγοράς, είναι μια εξωφρενική τιμή. 

Πριν,επίσης, αγωνιζόταν ως δανεικός. Η Ντοράντος ήταν ο προηγούμενος σταθμός του, ομάδα στην οποία είχε μόλις μία συμμετοχή.

Στην Εσπανιόλ τα πράγματα άλλαξαν και ο Κόρδομπα μετράει 12 συμμετοχές στην La Liga. Η πιο μεστή του εμφάνιση, πιθανώς, να ήταν αυτή του Σαββατοκύριακου με την Βαλένθια όπου έκανε τους αντίπαλους οπαδούς να παραμιλάνε και τους κεντρικούς αμυντικούς των γηπεδούχων να παθαίνουν καρδιακά.



Οι σωματικές του ικανότητες είναι εκπληκτικές. Έχει σώμα, ξέρει να βάζει σώμα και παράλληλα αναπτύσσει τρομερή ταχύτητα. Ένας συνδυασμός που μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφή.



Ο Ρικάρντο Κόστα δεν μπορούσε με τίποτα να τον σταματήσει ενώ ο Μαθιού τον έχασε στο γκολ που πέτυχε και επίσης ο γάλλος επιχείρησε ένα άγαρμπο τάκλιν πάνω στον κολομβιανό το οποίο έκανε τον διαιτητή Μπορμπαλάν να σφυρίξει πέναλτι. 

Επίσης, ο Κόρδομπα είναι ιδιαίτερα ικανός όταν παίζει στις πτέρυγες κάτι που επιβάλλει η τακτική που έχει επιβληθεί από τον Αγκίρε. Πολύ μαχητικός ακόμα και με δύσκολους αντιπάλους όπως ο Μαθιού.


Η συνέργασία του με τον Γαρθία είναι εξαιρετική. Ο αρχηγός και ο νεαρός ποδοσφαιριστής συνδυάζονται με κλειστά μάτια. Ο Κόρδομπα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του κλασσικού 9αριού της ομάδας. 

Ο Χαβιέρ Αγκίρε φαίνεται πως πιστεύει πολύ στην αξία του 20χρονου ποδοσφαιριστή. Δεν είναι τυχαίο ότι ρίσκαρε να αλλάξει θέση τον Γαρθία. Ο επί χρόνια φορ της Εσπανιόλ "μετακόμισε". Ο Κόρδομπα είναι πλέον ο πιο προωθημένος και ο Γαρθία παίζει από πίσω του.

Αν ο Κόρδομπα συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό δεν θα είναι παράλογο αν προβληματίσει τον Πέκερμαν για το Μουντιάλ που έρχεται. Με βάση την αγωνιστική εικόνα της Κολομβίας στα προκριματικά, ο Κόρδομπα "δένει" με τις αρέσκειες του ομοσπονδιακού προπονητή. Η Κολομβία χρειάζεται έναν ποδοσφαιριστή μπροστά που να είναι πιο ευκίνητος και καλύτερος με πρόσωπο προς την αντίπαλη άμυνα από τον Φαλκάο. 



Το λέω αυτό γιατί ο Πέκερμαν ρίχνει πολλά στον ρόλο του επιθετικού όσον αφορά την ανάπτυξη. Ζητάει ο επιθετικός να γυρνάει μέχρι το κέντρο για να βοηθήσει. Ο Φαλκάο είναι εξαιρετικός παίζοντας με πλάτη αλλά και στην Ατλέτικο είχε δείξει πως δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά όταν έχει την μπάλα στα πόδια και παίζει με τους αντιπάλους τετ-α-τετ.

Είναι πολύ δύσκολο ο Κόρδομπα να μπει στην αποστολή για το Μουντιάλ αφού τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και δεν προλαβαίνει να δοκιμαστεί με το εθνόσημο. Παρόλα αυτά, δίνει τον καλύτερό του εαυτό και φαίνεται πως το "πίσω μέρος του μυαλού του" ελπίζει σε ένα ενδεχόμενο "μπαμ"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου