Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Jorge Mendes| 700 εκατομμύρια από μεταγραφές!



Το αμερικανικό όνειρο μπορεί να γεννηθεί και στην Πορτογαλία και το αποδεικνύει ο Ζορζ Μέντες. Ο γνωστότερος μάνατζερ του κόσμου ξεκίνησε από videoclub και φέτος πούλησε Χάμες, Ντιέγκο Κόστα και Φιλίπε Λουίς! Αφιέρωμα στον Jorge Mendes




Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Gestifute αποτέλεσε στο παρελθόν ένα μέτριο ποδοσφαιριστή. Η εργατικότητά του, όμως, τον οδήγησε στην επιτυχία και στην τεράστια περιουσία. Παίρνει το 5 - 10 % από κάθε μεταγραφή που φέρνει σε πέρας. Τα 70 εκατομμύρια του Χάμες και η αγορά του Ρονάλντο από την Ρεάλ Μαδρίτης πέρασαν από τα δικά του χέρια. 




Ο πρώτος του πελάτης ήταν ο Νούνο, πρώην βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό. Πρώτα ήταν φίλοι και μετά ανέλαβε την καριέρα του στέλνοντας τον στη Λα Κορούνια. Οι κακές γλώσσες λένε ότι αν δεν ήταν ο Μέντες, η Βαλένθια δεν θα υπέγραφε συμβόλαιο με τον Νούνο. Ο πρώην τερματοφύλακας της Πόρτο θα παίρνει 1.500.000 ευρώ το χρόνο ενώ είχε διαγράψει μόλις μια καλή σεζόν (Ρίο Άβε).




Στη συνέντευξη τύπου του πορτογαλικού κυπέλλου ο Νούνο είχε ευχαριστήσει έμμεσα τον καλό του φίλο, λέγοντας: "Το αφιερώνω σε κάποιον που νοιάζεται για μένα".

Λέγεται ότι ο Ζορζ Μέντες κουβαλάει τρία κινητά για να μην "χαλάσει" κάποια πιθανή μεταγραφή και ότι μιλάει 14 ώρες την ημέρα στο τηλέφωνο.




Η δράση του έχει άμεση σχέση με την Πόρτο και τον Πίντο ντα Κόστα. Παραδείγματος χάρη, φέτος ήταν πίσω από τη μεταγραφή του Μανγκαλά στη Μάντσεστερ Σίτι για το μυθικό ποσό των 50 εκ. ευρώ!

Παράλληλα, "τρέχει" όλα τα ζητήματα της ισχυρής Μπράγκα.




Ο Ζορζ Μέντες (Jorge Mendes) έχει επαγγελματική σχέση και με την Ελλάδα, φυσικά! Είναι ο μάνατζερ του Γιούρκα Σεϊταρίδη (πρώην παίκτης Παναθηναϊκού, Πόρτο) αλλά και του Πελέ (Ολυμπιακός).




Στην Κύπρο, ο Ζορζ Μέντες ελέγχει τα δικαιώματα των Nuno Assis, Alipio (Ομόνοια), Joao Paulo (Απόλλων Λεμεσού) και Mario Sergio (ΑΠΟΕΛ).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου