Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Αφιέρωμα| Ο Ολυμπιακός και οι "πρωτόγονοι"!



Το χάσμα αποκτά μυθικές διαστάσεις με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό να έχουν ρόλο κομπάρσου. Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί και τα τελευταία χρόνια αξίζει την καθολική συμπάθεια! 





Ποιότητα στο χορτάρι

Η αγωνιστική του υπερίσχυση φαίνεται από το επίπεδο των μεταγραφών. Το περσινό καλοκαίρι έφερε παίκτες - πρωταγωνιστές από την Liga BBVA. Έλληνες και Κάμπελ τίμησαν το όνομα του Ολυμπιακού στο Μουντιάλ 2014. "Άπειρες" αντιπροσωπεύσεις των ερυθρολεύκων με βάση το μικρό κύρος του ελληνικού πρωταθλήματος.




Η αξία του φάνηκε και στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στις κλήσεις του στο International Champions Cup.

Οι επιτυχίες του στο παγκόσμιο στερέωμα, έχουν αναδείξει και το όνομα των ακαδημιών. Για παράδειγμα, ο Ρουγκάλας αποκτήθηκε ως δανεικός από την δεύτερη ομάδα της Ατλέτικο Μαδρίτης. 




Οι ροχιμπλάνκος ξέρουν τι φέρνουν στην πολυπολιτισμική "καντέρα". Πρόσφατα σπουδαία ονόματα είναι οι Κόκε και Όλιβερ Τόρες που κάνουν καριέρα με αλματώδεις ρυθμούς.




Το αμαρτωλό παρελθόν του Ολυμπιακού δεν ξεγράφεται αλλά "μικραίνει" στη μνήμη. Οι φιλανθρωπικές του ενέργειες αξίζουν χειροκρότημα. Τα δύο τελευταία του φιλικά, Αθλέτικ και Φενέρμπαχτσε, είναι αφιερωμένα στην Unicef και στην Γάζα, αντίστοιχα.



Διαφορά αντιμετώπισης και γηπέδων

Επίσης, νιώθει ο οπαδός ότι τον σέβονται. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι που μπαίνουν στην κορυφή. Πιο συγκεκριμένα, οι υποστηρικτές του Ολυμπιακού εισέρχονται στο Καραϊσκάκης σαν άνθρωποι της ερυθρόλευκης οικογενείας. 

Αντίθετα, ο τρόπος που μπαίνει ο οπαδός του ΠΑΟΚ στην Τούμπα είναι ντροπιαστικός και μετά από πολλά χρόνια ανοχής, απαιτείται αποχή! Πώς δέχεται η ασπρόμαυρη κερκίδα τέτοιον εξευτελισμό από την διοίκηση;





Η ζήλια αποκρύπτει τις ατέλειες 

Επίσης, το δυστυχές στη Θεσσαλονίκη είναι ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Έχει αναρωτηθεί κανείς τί είναι ο ΠΑΟΚ με βάση τα ευρωπαϊκά δεδομένα; Η πρωτιά σε μια μικρή πόλη είναι πολύ λίγη...

Η ανωτερότητα του Ολυμπιακού δεν αναγνωρίζεται και έτσι δεν γίνονται βήματα προόδου στον Βορρά. Μιλάμε για αυτήν τη συνεχή αδικία που δεν δίνει το πρωτάθλημα στον Κατσικά αλλά στον Μανωλά...





Παναθηναϊκός και Αστέρας

Περισσότερες ελπίδες για κάτι καλό (2014-2015) έχει ο Παναθηναϊκός με παίκτες και οπαδούς να έχουν συνειδητοποιήσει την κατάσταση. Επίσης, έκπληξη ίσως αποδειχτεί ο Αστέρας Τρίπολης που διαθέτει τους πιο ταλαντούχους παίκτες εκτός Ολυμπιακού. Συγκεκριμένα, η αναφορά γίνεται στους ντε Μπλάσις και Μπαντιμπανγκά.




Το ερχόμενο πρωτάθλημα (Superleague 2014-2015) αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για βαθμολογικό ρεκόρ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου