Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Αστέρας - Μακάμπι| Ανασφάλεια νιώθουν οι ισραηλινοί!



Υψηλά τα μέτρα ασφαλείας στο "Θεόδωρος Κολοκοτρώνης". Παρούσα η αντιτρομοκρατική για την προστασία των φιλοξενούμενων. Τί φοβούνται οι ισραηλινοί και γιατί;

Οι επισκέψεις των ισραηλινών στην Ελλάδα προκαλούν αναταραχή. Το μέγεθος της ομάδας δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο, με την "καταγωγή" να θεωρείται ήδη αρκετή. Η πρόσφατη επίσκεψη της Μπνέι Γεχούντα είχε ταράξει επίσης την ελληνική αστυνομία. 



Οι υπεύθυνοι ζητούσαν από τους παρευρισκομένους στον χώρο αφίξεων την επίδειξη ταυτοτήτων ή κάποιας ιδιότητας ικανής για την δικαιολόγηση της παρουσίας τους.

Σε αντίθετη περίπτωση, είχε την υποχρέωση να φύγει από τον κάτω όροφο του αεροδρομίου "Μακεδονία" προκειμένου να μην υπάρχει η παραμικρή υποψία απειλής για την αποστολή. 

Ακόμη και στο ξενοδοχείο (Πόρτο Παλλάς) υπήρχαν αστυνομικοί που ζητούσαν από τους πελάτες να δείξουν την ταυτότητά τους.

Το παιχνίδι της Μπνέι Γεχούντα με τον ΠΑΟΚ είχε συμπέσει με την βομβιστική επίθεση σε λεωφορείο ισραηλινών στη Βουλγαρία.

Παρόμοια μέτρα είχαν παρθεί και με την Μακάμπι Χάιφα στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Νικόπολις. Οι υπεύθυνοι της αποστολής πρόσεχαν και την παραμικρή λεπτομέρεια στον χώρο.



Επίσης, προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο φιλικό Μακάμπι Χάιφα - Λιλ. Τούρκοι οπαδοί εισέβαλαν στο γήπεδο προκειμένου να επιτεθούν στους παίκτες των πρασίνων για τις βιαιοπραγίες κατά της Παλαιστίνης. 





Έτσι, και το Αστέρας Τρίπολης - Μακάμπι Τελ Αβίβ (Europa League, 21/8/2014) θεωρείται παιχνίδι υψηλού κινδύνου από την UEFA. Στις 21:15 θα προσέλθουν στο γήπεδο πολλοί άνθρωποι που δεν θα τους ενδιαφέρει το ματς, αλλά η "κίνηση" στην κερκίδα...






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου