Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Αφιέρωμα| Χόρχε Μπενίτεζ, ο Μανιάτης της επίθεσης!




Η ανάλυση των χαρακτηριστικών του Χόρχε Μπενίτεζ δεν μπορεί να γίνει με ακρίβεια. Ωστόσο, η δίψα του για διάκριση φαίνεται από χιλιόμετρα! Το απέδειξε στο Γαλλία 1-1 Παραγουάη. 



Ο παραγουανός στράικερ αποτελεί μία περίπτωση που θέλεις αλλά δεν γίνεται να την μελετήσεις εκτενέστερα. Ο πρόωρος αποκλεισμός της Γκουαρανί από την Ουνιβερσιδάδ δε Τσίλε (Guarani vs Universidad de Chile) "χάλασε" το παραπάνω scouting του νεαρού ποδοσφαιριστή. 

Μόνο στο εγχώριο πρωτάθλημα μπόρεσε να δείξει τις ικανότητές του αλλά κυρίως στο φιλικό Παραγουάη - Γαλλία, στο οποίο πέρασε ως αλλαγή.



Στο 65ο λεπτό ο Χόρχε Μπενίτεζ (Jorge Benitez) έκανε το ντεμπούτο του με το εθνόσημο. Πρώτη συμμετοχή με τα ερυθρόλευκα, με τον Ρόκε Σάντα Κρουζ να δίνει την θέση του. 

Η Παραγουάη ήταν αδύνατο να κρατήσει μπάλα απέναντι στην μανία των γηπεδούχων γάλλων. Παρόλα αυτά, έπαιξε με τρομερό πάθος όπως έκανε και ο Μπενίτεζ. Δεν άφηνε την μπάλα ούτε στα πόδια του Γιορίς ενώ εξόργισε με την δυναμικότητά του τον συνήθως χαλαρό Πογκμπά. 

Αυτό που εντυπωσιάζει στον Μπενίτεζ, είναι η ταχύτατη σκέψη του. Πασάρει την μπάλα αμέσως, αφύσικα γρήγορα.



Γεννημένος το 1992, σημείωσε 20 γκολ σε 38 συμμετοχές με την Γκουαρανί. Με βάση την μέχρι τώρα απόδοσή του αλλά και την ηλικία του, θεωρείται το νέο αίμα στην επίθεση της εθνικής. Ο διάδοχος δηλαδή των Σάντα Κρουζ, Όσκαρ Καρντόζο, Νέλσον Βαλντέζ και Λούκας Μπάριος.

Η νέα μεταγραφή του Ολυμπιακού αναμένεται να εκτιμήσει την ευκαιρία του Τσάμπιονς Λιγκ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αφήνει την ψυχή του στο Καραϊσκάκης!


Βίντεο με την εμφάνισή του απέναντι στην Γαλλία:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου