Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Χαλίλοβιτς στην θέση των χαλίφιδων της Μπαρτσελόνα. (Αφιέρωμα)

Η Μπαρτσελόνα κέρδισε την μάχη και προσθέτει άλλο ένα διαμάντι στην κοσμηματοθήκη της.



Το όνομα του κροάτη είχε προηγουμένως συνδεθεί και με άλλα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ όπως η Ντόρτμουντ, η Τότεναμ και η Μπάγερν Μονάχου, όμως, οι καταλανοί ήταν εκείνοι που έκαναν την κίνηση ματ και κατάφεραν με 5 εκ. να κάνουν δικό τους τον επονομαζόμενο "Μέσσι των Βαλκανίων".

Ένα τεράστιο ποσό για 17χρονο, πράγμα που αποδεικνύει τις περγαμηνές που τον συνοδεύουν. Η Μπαρτσελόνα έχει όνειρα για τον Χαλίλοβιτς και αναμένεται να τον μετατρέψει σε βαρυσήμαντο γρανάζι της καλοκουρδισμένης, αλλά με ανάγκη για ανανέωση, μηχανής της.



Πλέον, ο Τσάβι έχει πατήσει τα 34 και ο Ινιέστα τα 29, ηλικίες που έχουν μεγάλη απόκλιση από αυτήν του Χαλίλοβιτς ο οποίος αναμένεται να γίνει ο διάδοχός τους.

Αυτό ίσως συμβεί και νωρίτερα από το προβλεπόμενο μιας και ο Τάτα Μαρτίνο δεν θεωρεί πλέον αναντικατάστατους τους πάλαι ποτέ κύριους πυλώνες του οικοδομήματος της Μπαρτσελόνα.

Και ο λόγος που το δίδυμο αυτό δεν παραμένει σταθερό είναι και ο "καντεράνο" Σέρτζι Ρομπέρτο, ο οποίος θα μας απασχολήσει περισσότερο στο μέλλον μιας και ακόμα είναι σε διαδικασία ψησίματος. Ρομπέρτο - Χαλίλοβιτς, το νέο κέντρο της Μπαρτσελόνα; Ενδεχομένως!

Βέβαια, ο Χαλίλοβιτς ίσως μετακομίσει στα δεξιά και να πάρει την πιο "εύκολη" θέση της ενδεκάδας, αυτή που μέχρι στιγμής κατέχει η αποτυχημένη μεταγραφή του Αλέξις Σάντσεζ. 



Σε αυτή την περίπτωση, ο Πέδρο θα πάει αριστερά καθώς αυτός ο παίκτης είναι αδύνατο να βγει από το σχήμα. Μαζί με τον Σεσκ αποτελούν το "α και το ω" της φετινής Μπάρτσα.

Ο χειρισμός ενός τέτοιου παίκτη προκαλεί απορία και προβληματισμό. Η λογική λέει πως ο Χαλίλοβιτς θα πάει κατευθείαν στην πρώτη ομάδα. Ωστόσο, μια ώριμη σκέψη είναι ο κροάτης να αρχίσει από την Μπάρτσα b και αφού πάρει τον αέρα να προωθηθεί. Μην ξεχνάμε με πόσους κόπους και βάσανα κατάφερε να ανεβεί ο Μέσσι από όλα τα σκαλοπάτια των ακαδημιών στην ανδρική ομάδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου