Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Βάσκικη βλακεία...

Οι μερένχες είχαν την Κυριακή την υποστήριξη των οπαδών της Ατλέτικο και της Μπαρτσελόνα. Τα όσα διαδραματίστηκαν στο νέο Σαν Μαμές χάλασαν την εικόνα των βάσκων ποδοσφαιριστών και των οπαδών τους.

Αρχικά, μελανό σημείο του ματς ήταν αναμφίβολα το ενός λεπτού σιγή για τον Λουίς Αραγονές. Μόνο σιγή δεν έγινε, έγινε πιο πολύ φασαρία από ότι σε όλο τον υπόλοιπο αγώνα. Ντροπιαστικές στιγμές με τους μισούς να φωνάζουν "Αναπαύσου εν ειρήνη" και τους άλλους μισούς να τους σφυρίζουν και να τους γιουχάρουν.



Το γεγονός αυτό προκάλεσε και την έντονη απογοήτευση των ποδοσφαιριστών της Ρεάλ, κάτι που φάνηκε από τους μορφασμούς τους.

Οι οπαδοί της Αθλέτικ έβγαλαν τον κομπλεξισμό τους όπως θα έκαναν με οτιδήποτε ισπανικό. Ο Αραγονές,προφανώς, συνέδεσε το όνομά του με την εθνική Ισπανίας οπότε οι βάσκοι είπαν να χαλάσουν ακόμα και αυτή την ιερή στιγμή.



Άλλωστε, ο ίδιος ο αντιδήμαρχος του Μπιλμπάο είπε ότι η "λα ρόχα" μπορεί να χρησιμοποιήσει το Σαν Μαμές μόνο σαν φιλοξενούμενη...

Αργότερα, ήρθε και η αγωνιστική "πατάτα". Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο ωστόσο, την εικόνα τους στιγμάτισε η κόκκινη κάρτα στον Ρονάλντο. Στα δικά μου μάτια, η όλη φάση φάνηκε δουλεμένη.



Ο Γουρπέγι πιάστηκε από μια μικρή αφορμή και αμέσως μετά ο Ιτουράσπε έφτασε στο σημείο για να κάνει "σαματά". Το αποτέλεσμα ήταν ο πορτογάλος να δεχτεί την κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, μπορεί να χάσει και τρία παιχνίδια πρωταθλήματος! Πέρα από την "ξενέρα" κίνηση της Μπιλμπάο, μπήκε άλλο ένα λιθαράκι στην ηλίθια ισπανική διαιτησία.



Επίσης, οπαδοί της Μπιλμπάο... Δεν συμπαθείτε κανέναν έτσι; Ούτε τα άντερά σας; Ζήτω η Βασκονία αλλά όσοι παίζανε στην Σοσιεδάδ είναι κι αυτοί εχθροί. Συμπαθείτε αυτούς που δεν συμπαθείτε. 

Ο "Ιγιάρα" π.χ. τα άκουσε για τα καλά χθες μιας και πριν αποτελούσε ποδοσφαιριστή των τσούρι-ουρντίν. Είναι που είναι δύσκολο η Αθλέτικ να επανδρώνει την ομάδα της, με την συμπεριφορά των οπαδών της διώχνει ακόμα και τους βάσκους...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου