Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Αγνοείται ο νέος Ίσκο.

Η πορεία του Ίσκο στην Ρεάλ Μαδρίτης δεν είναι η ιδανική, λόγω του μικρού χρόνου συμμετοχής του. Ωστόσο, η αξία του είναι ανεκτίμητη και το ισπανικό ποδόσφαιρο βρίσκεται στην αναζήτηση ενός ανάλογου παίκτη.

Το τρυφερό άγγιγμα της μπάλας και η απαράμμιλη τεχνική του Ίσκο λείπουν από την Λα Λίγκα. Ο νεαρός σταρ δεν έχει κερδίσει λίγο χώρο στην ενδεκάδα της Ρεάλ και αυτό γεμίζει με πίκρα τους ποδοσφαιρόφιλους και κυρίως όσους λάτρευαν μια εθνική όπως αυτή της Ισπανίας στο πρωτάθλημα νέων του Ισραήλ.

Το θέμα δεν φάινεται να είναι προσωπικό καθώς αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Η περίοδος της ίντριγκας (Μοουρίνιο) μοιάζει μακρινή αφού ο Αντσελότι κατάφερε να αναστρέψει το κλίμα και να παρέχει ισορροπία στα αποδυτήρια. Ακόμα και η απόφασή του να παραγκωνίσει ξανά τον Κασίγιας, πάρθηκε ψύχραιμα από τους οπαδούς της ομάδας.

Με τον Ίσκο το πρόβλημα είναι άλλο, οι "μπάλες". Δυστυχώς για τους μαδριλένους το ποδόσφαιρο παίζεται με μία και όχι με τρεις. Σίγουρα δύο χρειάζονται ο Ρονάλντο και ο Μπέιλ, τα δύο μέλη του επονομαζώμενου "bbc" (Benzema, Bale, Cristiano). Εκεί το ποδόσφαιρο κάνει την καρδιά του πέτρα και το δέχεται, ωστόσο, δεν δείχνει μεγαλοψυχία στην υπερβολή και έτσι ο Ίσκο μένει έξω.

Την θέση του στους μερένχες (και πιθανώς στην εθνική;) έχει κλέψει ο Χεσέ. Ο κανάριος σαν παίκτης δεν μπορεί να συγκριθεί ποιοτικά με τον Ίσκο. Παρόλα αυτά, ο 20χρονος είναι πιο αποτελεσματικός και ο κύριος λόγος που παίζει είναι η γρήγορη μεταβίβαση της μπάλας.

Η αποχώρηση του Ίσκο από τους γαύρους έδωσε πρωταγωνιστικό ρόλο στον Πορτίγιο. Ο Σούστερ είδε στα μάτια του τον χαλίφη που έψαχνε και εμπιστεύτηκε πάνω του τα πάντα, του είχε δώσει στην κυριολεξία τα κλειδιά του Ροσαλέδα. Το ταλέντο του πολύ μεγάλο, πολύ όμορφη πάσα και ισπανικό ποδοσφαιρικό μυαλό. Αλλά από εκεί που ήταν θεός θα φύγει τώρα σαν τρελός...

Κάποιο πρόβλημα έχει προκύψει στις σχέσεις των δύο με τον γερμανό να τον κρατάει στον πάγκο τα τελευταία παιχνίδια, πράγμα που σίγουρα έχει προκαλέσει την απορία των μαλαγίστας. Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε πριν το ματς με την Αλμερία. Ο Πορτίγιο εκτός αποστολής!

Ο Σούστερ, μάλιστα, εξήγησε την επιλογή του λέγοντας πως "το καλό από όλη αυτή την ιστορία είναι ότι φάνηκε ποιοι αξίζουν να βρίσκονται σε αυτό το ρόστερ", με ευθείες βολές προς το πρόσωπο του Πορτίγιο ο οποίος φαίνεται πως μετράει ώρες μέχρι τον Ιούλιο αν βέβαια δεν έχει φύγει μέχρι τότε ο τωρινός προπονητής της ομάδας. Επίσης, ο Σούστερ είναι απογοητευμένος με την απόδοση του χιλιανού Μοράλες, ένας παίκτης που πέρσι την άνοιξη είχε κάνει το μπαμ και κέρδισε την παρουσία του στο ρόστερ της Μάλαγα. Εξόριστοι πρέπει να θεωρούνται ο Κασάδο και ο Παβλόφσκι που κάνουν μόνο προπονήσεις με την ομάδα...

Το συμπέρασμα είναι ότι η Μάλαγα θα μπορούσε φέτος να γεννήσει ένα ακόμα αστέρι αλλά για έναν αδιευκρίνιστο λόγο δεν το έκανε. Μάλιστα, οι ανδαλουσιανοί θα μπορούσαν να έχουν αποκομίσει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό από την πώλησή του, σε μία περίοδο που τα ταμεία της είναι άδεια.

Ανοίγοντας ακόμη περισσότερο τον κύκλο, είναι δύσκολο να βρεθεί ένας παρόμοιος παίκτης με τον Ίσκο σε ολόκληρη την λα Λίγκα. Ο πιο κοντινός σε αυτά τα πρότυπα θα μπορούσε να θεωρηθεί ο Ραφίνια της Θέλτα. Κοινά χαρακτηριστικά με τους δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές παρουσιάζουν οι Τριγέρος (Βιγιαρεάλ) και Σέρτζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου