Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Οι παίκτες της Ράγιο είναι τελειωμένοι. (Γνώμη ενός επιζήσαντα)

Η ομάδα της γειτονιάς μου, η Ράγιο, έχει πάρει την κατρακύλα από την ώρα που έφυγα από το Βαγιέκας.

Η αρμάδα του Πάκο Χέμεθ γέμιζε με περηφάνια και συναισθήματα ξεχωριστά το περίφημο αυτό κομμάτι της Μαδρίτης. Οι οπαδοί τραγουδούσαν "Είμαστε από το Βαγιέκας και πάμε να νικήσουμε", πράγμα που σίγουρα φέτος τραγουδούν από αγγαρεία. Πιο πολύ τους αντιπροσωπεύει το "στα καλά και στα άσχημα, εγώ θα σε υποστηρίζω". Με αυτό τον τρόπο, μοιάζει σαν να της χτυπάνε τον ώμο για την ντροπιαστική πορεία της.



Από εκεί που η Ράγιο ήταν το καμάρι της Ισπανίας, οι γαλάτες που με το πιο μικρό μπάτζετ κατάφεραν να βγουν μαθηματικά στην Ευρώπη, πλέον είναι η ομάδα που βλέπει μονίμως την μπάλα στο τέρμα της. Είναι η ομάδα που έχει δεχτεί τα πιο πολλά γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Γηραιάς Ηπείρου.



Η υπομονή των "μπουκανέρος" και γενικά του κόσμου δεν περιγράφεται και πραγματικά ακόμα και ο πιο φιλήσυχος αναρωτιέται "μήπως χρειάζονται ένα ντου";

Για άλλη μια φορά η Ράγιο Βαγιεκάνο ήταν για λύπηση και από τις χαμένες ευκαιρίες του Μέσσι καταλάβαινες την μεγαλοψυχία και το φιλότιμο του αργεντίνου που έχανε τα άχαστα και φαινόταν ότι το έκανε επίτηδες αν και κάτι τέτοιο απαγορεύεται στο ποδόσφαιρο. Η καρδιά του υπερίσχυσε.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν η τροφή για τα λιοντάρια, το Καμπ Νου το Κολοσσαίο και οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα οι Ρωμαίοι που διψούσαν να δουν αίμα. 75.000 άτομα είδαν το απάνθρωπο θέαμα, θέαμα μιας άλλης εποχής.

Ο Πάκο Χέμεθ είχε υποσχεθεί στην pre-game συνέντευξη Τύπου πως θα "τελείωνε" όσους παίκτες έδειχναν δειλία. Να αρχίσουμε να μετράμε πόσοι θα αποχωρήσουν; Ο Ροτσίνα ίσως να αποτελεί την μοναδική εξαίρεση. Το απόλυτο "θύμα" βάσει των γεγονότων, φαίνεται πως είναι ο Αρμπίγια ο οποίος αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο και λογικά μετράει ώρες.

Προσπαθώντας να μπω στο μυαλό του προπονητή, αυτό που τον πείραξε δεν ήταν τόσο το λάθος του αμυντικού στο γκολ του Μέσσι όσο το ότι εκείνος "ψόφησε" μόλις το έκανε, παρατώντας την φάση.

Από την εικόνα της Ράγιο φαίνονται και οι επιλογές με το "τσουβάλι" που έγιναν. Πολλοί ταλαίπωροι όπως ο Καστίγιο και ο Λαριβέϊ αποκτήθηκαν από τους "ραγίστας" με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή.

Καβούρια μπήκαν στην τσέπη του προέδρου Πρέσα ο οποίος αντικατέστησε παίκτες - κλειδιά όπως ο Τσόρι, ο Φουέγο, ο Πίτι, ο Μπαπτιστάο και ο Αμάτ με ποδοσφαιριστές - σαπάκια. Μια παράξενη έκπληξη δεν σας προκαλεί το 4-1 της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μάλαγα; Μήπως θα αποτελέσει το φετινό Λεβάντε - Ντεπορτίβο, μήπως;





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου