Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Μπουσκέτς και Τουρέ αναμετρούνται για το στέμμα των τιτάνων.

Ένα ζευγάρι που είχε το απόλυτο φαβορί, πλέον, πρέπει να θεωρείται ντέρμπι. Τα σκαμπανεβάσματα της Μπαρτσελόνα δίνουν θάρρος στην Μάντσεστερ Σίτι. 

Πολλά θα εξαρτηθούν από την παρουσία των δύο υψηλόσωμων ποδοσφαιριστών στο κέντρο, του Μπουσκέτς και του Τουρέ. Ο ιβοριανός θα προσπαθήσει να αποδείξει πως η Μπαρτσελόνα έκανε λάθος που δεν τον κράτησε. Μάλιστα, προτίμησε τον παίκτη που θα βρει μπροστά του, τον Σέρτζιο Μπουσκέτς.

Ο νυν άσσος των κουλές έχει ένα τρανό πλεονέκτημα σε σύγκριση με τον Τουρέ, ταιριάζει ακριβώς στο σύστημα της ομάδας του αποτελώντας τον πρώτο στην σειρά της τριάδας των χαφ. Είναι ο παίκτης που προστατεύει τα μετόπισθεν όταν κάτι στραβώσει. Επίσης, δεν είναι ασυνήθιστο να τον δεις να προωθείται όταν και όποτε χρειαστεί. Κάποιες φορές αυτό γίνεται όταν ο Φάμπρεγας γυρνάει για να αρχίσει την ανάπτυξη με τον Μπουσκέτς να πηγαίνει στην θέση του.

Από την άλλη πλευρά, ο Τουρέ είναι καλύτερος στην ανάπτυξη και είναι αδύνατο να του κλέψει κάποιος την μπάλα. Έχει τρομερή ψυχραιμία, καλύπτει άψογα την μπάλα και είναι πανεύκολο για αυτόν να την μεταβιβάζει σε απόσταση λίγων μέτρων, όση πίεση κι αν δέχεται παράλληλα.

Οι μπλαουγκράνα θα ήθελαν και με το παραπάνω να έχουν στο ρόστερ τους έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Τουρέ. Ωστόσο, ήταν στο χέρι τους; Προφανώς, ο ιβοριανός θα είχε ορισμένες φιλοδοξίες που δεν έμεναν στον πάγκο της Μπαρτσελόνα και έτσι τον οδήγησαν σε μία ομάδα πρωταγωνίστρια στην οποία έχει και πρωταγωνιστικό ρόλο.

Κάτι ανάλογο πιθανώς να γίνει το καλοκαίρι με την περίπτωση του Άλεξ Σονγκ. Ο καμερουνέζος είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που δεν έχει φέτος πολύ χρόνο συμμετοχής ελέω και πάλι του Μπουσκέτς.

Το σημερινό ματς της Μπαρτσελόνα με την Μάντσεστερ Σίτι δεν χάνεται, όπως και το Μπάγερν Λεβερκούζεν - Παρί Σεν Ζερμαίν, φυσικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου