Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Ο Γκαράι πάει στη Ρωσία για τους χειμερινούς αγώνες...

Μία περίπλοκη σπαζοκεφαλιά είναι ο λόγος που ο Γκαράι μετακομίζει στην Αγία Πετρούπολη. Ψάχνω αλλά δεν μπορώ να το δικαιολογήσω.



Πολλά σενάρια έχουν περάσει από το μυαλό μου αλλά κανένα δεν ήταν αρκετά σταθερό, με καλά χτισμένες δομές. Γιατί να φύγεις από την Μπενφίκα και να πας στην Ζενίτ;

Ειδικά, σε μία τέτοια περίοδο, πέντε μήνες πριν το Μουντιάλ, είναι παράλογο να ρισκάρεις μία θέση στην εθνική. Για να την χάσει, βέβαια, ο Γκαράι πρέπει να βγάλει τα μάτια του μόνος του. Να μαλώσει με όλους τους ρώσους παίκτες της ομάδας, να "τα φτιάξει" με την γυναίκα του Σαμπέγια και να δημιουργηθεί χιονοθύελλα μπροστά από την πόρτα του σπιτιού του που να τον εμποδίζει να ταξιδέψει στην Βραζιλία.


Παρόλα, αυτά στην Μπενφίκα είχε μια σίγουρη θέση δίπλα στον Λουιζάο και αποτελούσε έναν αμυντικό που λατρευόταν από τους οπαδούς των "αετών". 

Λογικά, εδώ είναι θέμα της εταιρείας μάνατζμεντ που τον εκπροσωπεί (Gestifute). Βασικό στέλεχός της είναι ο πιο γνωστός ατζέντης του κόσμου, ο Ζορζ Μέντες. Ο πορτογάλος συνεργάζεται με όποιον έχει το "μέλι" και η Ζενίτ ανήκει σίγουρα σε αυτές τις ομάδες.



Πριν λίγες μέρες,μάλιστα, η Ζενίτ τίναξε την μπάνκα φέρνοντας στο ρόστερ της τον Σαλομόν Ροντόν. Ο ποδοσφαιριστής από την Βενεζουέλα αποτελεί ένα "διαμάντι" του ποδοσφαίρου. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και μοιάζει πολύ στο στυλ του Χουλκ τον οποίο θα βρει συμπαίκτη. Είναι δυο παίκτες που παρομοίαζα ήδη από την εποχή που ο Ροντόν έπαιζε στην Μάλαγα και τώρα η μοίρα τους έφερε να παίξουν μαζί. Η Ζενίτ έδωσε 18 εκ. για να τον αποκτήσει από την Ρουμπίν.

Η ομάδα του Σπαλέτι φαίνεται πως χτίζει από τώρα την ομάδα του κοντινού μέλλοντος, δηλαδή μιας ομάδας που επιθυμεί να πρωταγωνιστήσει στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Για την ομάδα είναι καλό, για τον παίκτη όμως; Δυσκολεύομαι να πιστέψω πως ο Γκαράι είχε μόνο δύο προτάσεις για μεταγραφή. Την μία την απομάκρυνε γιατί ο Μόγιες δεν τον πίστευε. Και υπήρχε μετά μία και μοναδική;



Δεν ξέρω γιατί υπογράφει στην Ρωσία αλλά το ίδιο μου συνέβη και με τις περιπτώσεις των Χουλκ, Βίτσελ, Ροντόν, Μ'βιλά, Γουακάσο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου