Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Μόντριτς, το πιο φορμαρισμένο χαφ του κόσμου!

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από την φετινή μαγική χρονιά του Μόντριτς. Στους νεαρούς κέντρικους χαφ του κόσμου πρέπει να μοιράζουν dvd του κροάτη για να τον μιμηθούν. Γραφικό; Αλήθεια!

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ανακάμψει και από εκεί που υπήρχαν μόνο δύο διεκδικητές για τον τίτλο πλέον οι μαδριλένοι από την αφάνεια θεωρούνται το φαβορί! Η αστάθειά της στο πρώτο μέρος έχει γυρίσει μπούμερανγκ. Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα μοιάζουν "ξεφουσκομένες".

Σημαντικό μερίδιο στις επιτυχίες της ομάδας έχει ο Λούκα Μόντριτς. Ο διεθνής μέσος έχει αναδειχθεί σε αναντικατάστατο μέλος.

· Μαζί με τον Τσάμπι Αλόνσο συνθέτουν το καλύτερο κέντρο του πρωταθλήματος. Οι δυο τους είναι δάσκαλοι στις πάσες τις οποίες στέλνουν με τηλεχειριστήριο. Για αυτούς μοιάζει πιο εύκολο και από το περπάτημα!

· Το πρέσινγκ των δύο ποδοσφαιριστών είναι ασφυκτικό. Αναγκάζουν τις άλλες ομάδες να γυρίζουν άσκοπα την μπάλα, να μην μπορούν να πάρουν ανάσα. 

· Ο Μόντριτς από φέτος "νιώθει" πραγματικά το χορτάρι του Μπερναμπέου. 

· Έχει διάρκεια και κορυφαίες εμφανίσεις όπως με την Βαλένθια στο Μεστάγια και με την Βιγιαρεάλ στο Μπερναμπέου.

· Είναι πολυσύνθετος, ένα βαρυσήμαντο όπλο για τον Αντσελότι. Μπορεί να παίξει και στα τρία άκρα του κέντρου καθώς και μπροστά από αυτό. Επίσης, συνδυάζεται αρμονικά με τον Ιγιαραμέντι αλλά και με τον Αλόνσο. Τόσο σε δυάδα όσο και με τρεις παίκτες. Στην δεύτερη περίπτωση, ο Μόντριτς  "διευκολύνει" τους πάλαι άσσους της Ρεάλ Σοσιεδάδ και παίζει στα αριστερά οπού τα καταφέρνει καλύτερα.

Από τα παραπάνω φαίνεται πως ο Αντσελότι θεωρεί πολύ σημαντικό τον Μόντριτς. Ο κροάτης βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και σε αυτό έχουν συμβάλλει δύο παράγοντες. Ο πρώτος είναι ότι ο πολύπειρος μέσος απαλλάχτηκε από το άγχος του Μουντιάλ. Σίγουρα αποτελούσε ένα βάρος για τον ίδιο η συμμετοχή της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο που τελικά είχε θετικό αποτέλεσμα.



Επιπλέον, φέτος έχει ένα "φιλαράκι" στην ομάδα και το όνομά του είναι Γκάρεθ Μπέιλ. Οι δυο τους είναι αυτοκόλλητοι από την Τότεναμ και η παρέα που κάνουν φέρει καρπούς στο χορτάρι.

Τέλος, είναι μεγάλη υπόθεση να έρχεται η δημόσια αποδοχή για έναν αντι-μιντιακό παίκτη. Αναμφίβολα, οι κάμερες και οι συνεντεύξεις παίζουν συνήθως έναν ρόλο για το παραπάνω γλυκόλογο. Το να αποτυπώνεται το πρόσωπο ενός παίκτη σε άρθρα ιστοσελίδων και εφημερίδων του δίνει ένα μπόνους στο μυαλό του θεατή.

Ο Μόντριτς,όμως, ανήκει στην μειονότητα, εκείνων δηλαδή που κατάφεραν να γίνουν σύνθημα μόνο με τα πόδια τους!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου