Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αν ο Ντάνι Άλβες έπαιζε στο Βικελίδης...

Με αφορμή την ανοιχτή κόντρα του βραζιλιάνου με ορισμένους οπαδούς της Μπάρτσα, θα ήθελα να δείξω στον Άλβες ότι υπάρχουν και χειρότερα.



Για όσους δεν διάβασαν τις δηλώσεις του με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, ο δεξιός οπισθοφύλακας της Μπαρτσελόνα είπε πως ο κόσμος που πάει στο Καμπ Νου είναι πολύ απαισιόδοξος, ότι όσοι δεν έρχονται δεν είναι τόσο μπλαουγκράνα όσο λένε ενώ για την τελευταία κατηγορία πρόσθεσε πως αφού δεν πιστεύουν στην ομάδα καλύτερα που δεν έρχονται.

Στο τελευταίο κομμάτι συμφωνώ και εγώ. Είναι καλύτερο ένα γήπεδο να είναι κεκλεισμένων των θυρών παρά να είναι γεμάτο από οπαδούς που βγάζουν "ψυχολογικά". Πιο πολλά έσοδα θα έχει η ομάδα από την παραμονή στην κατηγορία και από μία καλή πορεία παρά από τον ερχομό πολλών οπαδών στα ματς.

Και αξίζει να σημειωθεί,πως πολλοί από αυτούς που μπαίνουν στην 3, εισέρχονται τζάμπα χαιρετώντας απλά τους σεκιουριτάδες στην είσοδο...

Και αντί να το εκτιμούν, αποδοκιμάζουν και κάνουν το γήπεδο να μοιάζει κλουβί και τους παίχτες να νιώθουν πως παίζουν στην Τούμπα.

Ακόμα και αυτοί που πληρώνουν δεν πρέπει να έχουν αυτή την μιζέρικη στάση. Η δουλειά του οπαδού είναι να ενθαρρύνει την ομάδα και να λέει συνθήματα υπέρ της. Αν δεν του αρέσει, η καλύτερη επιλογή είναι να παραμείνει σπίτι του και να κάνει αποχή. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσει το μήνυμά του. Σίγουρα θα "πονέσει" τους υπεύθυνους όταν θα σκεφτούν πως αυτοί που πληρώνουν για διαρκείας, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, δεν έρχονται.

Αν δεν σας αρέσει το θέαμα, μην δείχνετε μαζοχισμό.

Επίσης, τον Άλβες τον πείραξε το στοιχειώδες βουητό των μπλαουγκράνα. Πώς θα του φαινόταν αν με την πρώτη ευκαιρία του φώναζαν "Μπαρτσελόνα, παίξε την μπάλα της ζωής σου, αλλιώς...". Επιπλέον, πώς θα του φαινόταν αν μετά από την ήττα με την Βαλένθια, πετούσε ο κόσμος κάγκελα έξω από τα αποδυτήρια και γέμιζε η κεντρική λεωφόρος δακρυγόνα;



Από τα παραπάνω, προβάλλεται το απόλυτο κοντράστ των δύο περιπτώσεων:

- Οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα είναι οι καλομαθημένοι και οι οπαδοί του Άρη είναι οι κακομαθημένοι την συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Οι πρώτοι τα "παρατάνε" με μία ήττα και οι δεύτεροι τα γκρεμίζουν σε κάθε ήττα.

- Οι παίχτες της Μπαρτσελόνα είναι στην κορυφή αλλά καλομαθημένοι και οι παίχτες του Άρη άκρως υπομονετικοί αλλά από ταλέντο... στον πάτο, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου